Friss hírek

Vettel: Bakuban cserben hagytam a Ferrarit

Habár 59 pontos hátrányban van világbajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben, Sebastian Vettel igyekszik pozitívan hozzáállni a 2017-es idény hátralévő versenyeihez.

A Ferrari versenyzője igencsak balszerencsés volt az elmúlt időszakban, hiszen a nyári szünetet követően egész egyszerűen nem tudta kihozni a versenyautójában rejlő potenciált.

Hirdetés
 

Pedig a Ferrari idei versenygépe igazán ütőképes, Vettel pedig reméli, a hátralévő 4 versenyen ezt ismét megmutathatják.

A négyszeres világbajnok a minap egy interjúban elárulta, ahhoz, hogy ilyen versenyképesek legyenek idén, keményen kellett dolgozniuk az elmúlt szezon során.

„Mindig is mondtam, hogy a 2016-os év egy nehéz, ugyanakkor nagyon fontos év volt számunkra” – mondta a német versenyző a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva. „Azért, hogy jobbak legyünk, változtattunk a csapat belső felépítésén.”

„Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy az idei év az új szabályok miatt egy új lehetőséget is teremtett számunkra, amiből profitálni tudtunk. Viszont nem vagyunk még teljesen elégedettek, mert az élen akarunk lenni.”

„A potenciál megvan a Ferrarival, a megfelelő szakemberek itt vannak a fedélzeten – csupán optimalizálnunk kell a kooperációt, és minden rendben lesz.”

Vettel Malajziában műszaki gondok miatt a mezőny végéről rajtolt, és végül 4. lett, és noha Szuzukában is esélye volt a győzelemre, egy technikai probléma miatt nem jutott el a kockás zászlóig.

„Ha Malajziát vesszük alapul, ott az utolsó helyről kellett rajtolnom, szóval eleve nagyon nehéznek indult a verseny. De a tempónk megvolt. És meggyőződésünk, hogy tovább fejlődhetünk” – mondta bizakodóan a Ferrari ásza.

„De persze sok múlik azon is, mit csinálnak a többiek. De biztos vagyok abban, hogy idén meg tudtuk mutatni, hogy erős autónk van, és a fejlesztéseink is kiválóak, szóval jó irányba tartunk.”

Vettel idén több balesetbe is belekeveredett, és hibákat is elkövetett: Bakuban például szándékosan ütközött Hamilton autójának, Szingapúrban pedig már az első körben kiesett egy rajtbaleset miatt.

Arra a kérdésre, hogy a bakui, vagy a szingapúri eseményeket volt-e nehezebb feldolgozni, a német így felelt: „Számomra a bakui rosszabb volt, mert úgy éreztem, cserben hagytam a csapatot, és ez egy lehetséges győzelembe került. Ami Szingapúrban történt, az néha megesik a versenyzésben. Balszerencsés helyzet volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!