Vettel balesete miatt változtat tervein a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Barcelona,
Sebastian Vettel szerdai balesete után módosított barcelonai tervein a Ferrari Forma-1-es csapata.

A négyszeres világbajnok a szerdai tesztnapon törte össze autóját, miután műszaki hiba következtében kicsúszott a pályáról.

Az incidens következtében a Ferrari a tesztnap nagy részét kénytelen volt a garázsban eltölteni, emiatt pedig változtat az utolsó két tesztnapra tervezett programon.

Az eredeti tervek szerint Sebastian Vettel és Charles Leclerc a teszthét egésze során fél-fél napokat töltött volna az SF90-es versenygép volánja mögött, ehelyett azonban Leclerc egész nap körözhet csütörtökön, Vettel pedig a pénteki zárónapon.

„Érzésre olyan volt, mintha az autó bal elejével lett volna probléma. Ettől kezdve nem tudtam semmit tenni, hogy elkerüljem a becsapódást” – mondta Vettel a baleset után.

„Nem tudtam kontrollálni a dolgokat, és egyenesen a gumifalba csapódtam. Küzdünk, hogy kiderítsük, mi történt. Sokkal könnyebb lenne, ha jócskán lenne bukótér és az autó nem talált volna el rögtön valamit – most képzelhetitek, hogy mennyire megsérült az autó az ütközés miatt.”

„Nagyon alaposnak kell lennünk, hogy megtaláljuk a problémát, és most mindenki ezt keresi itt, a pályán és Maranellóban is.”

„Múlt héten sok kilométert megtettünk, de a terv mindig az, hogy teljesítsük a programunkat – többet szerettünk volna, mint 40 kör. Ez nem ideális, és ezzel időt veszítünk. De most fontos, hogy megértsük, mi történt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS