Vettel balszerencséjében bízik a Ferrari

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali elismerte, ahhoz, hogy versenyzőjüknek, Fernando Alonsónak esélye legyen a világbajnoki címre 2013-ban, Sebastian Vettel balszerencséjére volna szükség.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali elismerte, ahhoz, hogy versenyzőjüknek, Fernando Alonsónak esélye legyen a világbajnoki címre 2013-ban, Sebastian Vettel balszerencséjére volna szükség.

Alonso hátránya jelenleg 60 pont a listavezető némettel szemben, a bajnokságból pedig már csak hat futam van hátra.

Domenicali elárulta, továbbra sem adják fel, ám pontosan tudják, rettentő nehéz dolguk lesz. A szakember rámutatott arra, Mark Webber vasárnapi utolsó körös kiesése a bizonyíték arra, hogy a Red Bull mellől is elpártolhat a szerencse a hajrában.

„Az egyetlen dolog, amit megpróbálhatunk, hogy maradunk a második helyen, ha pedig lehetőség kínálkozik, két kézzel megragadjuk” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

„Anélkül, hogy Vettelnek problémái lennének, nehéz lesz harcolni a bajnoki címért, de soha nem tudhatjuk. Ami Markkal történt az utolsó körben, megtörténhet Sebastiannal is, ha pedig egyszer-kétszer előfordul, ott leszünk.”

„Soha ne mondd, hogy soha! Nehéz dolgunk lesz, de próbálkozni fogunk.”

Domenicali elismerte, a Red Bull autója jelenleg erősebb a Ferrariénál, a maranellói gárdánál azonban gőzerővel dolgoznak azon, hogy javítsanak az F138-as versenygép teljesítményén.

„Jelen pillanatban teljesen világos, hogy Vettelnek és a Red Bullnak jobb csomagja van, de megpróbáljuk pályára vinni azokat az újításokat, melyekkel készülünk” – magyarázta.

„Maranellóban 99 százalékban már a 2014-es idényre fókuszálunk, hiszen ez egy rendkívül nagy és összetett projekt, és fontos, hogy az élen legyünk – tehát azzal kell harcolnunk, amink van.”

„Gratulálunk a Red Bullnak, mert hihetetlen munkát végeznek, de mi is fejlődünk még a nehéz július után. Ha nem veszítettünk volna annyi pontot a bajnokság elején, teljesen más lenne a helyzet.”

Domenicali kifejtette, nem sokat tehetnek annak érdekében, hogy jobban boldoguljanak a Pirelli abroncsaival. Fernando Alonso a Szingapúri Nagydíj után utalt arra, a gumik nyári megváltoztatásakor inthettek végleg búcsút a bajnoki címnek.

„Való igaz, hogy a specifikáció megváltoztatása kicsit összekuszálta az autók teljesítményét” – nyilatkozta Domenicali.

„Nem tudtunk már olyan jól teljesíteni, mint előtte. Megpróbálunk javítani ezen, de nem sok mindent tehetünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!