Vettel Barcelonában is pont nélkül zárt - F1VILÁG.HU

Vettel Barcelonában is pont nélkül zárt

HIRDETÉS
Csupán a 13. helyen ért célba a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon Sebastian Vettel, így a német versenyző Barcelonában sem tudta megszerezni idei első pontjait.
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21, leads Pierre Gasly, AlphaTauri AT02

A négyszeres világbajnok a szombati időmérőn sem szerepelt jól, nem tudta beverekedni magát a top 10-be, így már előre tudta, kemény verseny vár rá vasárnap.

Vettelék egy kétkiállásos taktikával teljesítették a futamot, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy bejusson a pontszerzők közé.

„Elég nehéz délután volt, a végén pedig elfogytak a gumijaim, habár átálltunk a kétkiállásos taktikára” – mondta Vettel. „Egy elég korai második kerékcserét csináltam, és Kimi [Räikkönen] mögé jöttem vissza, ami szerintem sokat ártott az abroncsaimnak.”

„Emiatt nehéz volt a pontokért harcolni. Utólag persze könnyű megmondani, mit kellett volna másképp csinálni, de nehéz volt harcolni a körülöttem lévő autókkal az utolsó körökben, amikor ők gumielőnyben voltak.”

Vettel a hétvégén már használhatta az Aston Martin új fejlesztéseit, a német pedig azt reméli, a következő versenyeken újabb előrelépéseket tesznek majd.

„Továbbra is keményen dolgozunk, és tudjuk, hogy hosszú idény áll előttünk. Az új elemek segítettek itt, és minden egyes hétvégén előrelépéseket kell tennünk.”

Vettel csapattársa, Lance Stroll a 11. helyen ért célba, tehát ő sem tudott pontot szerezni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!