Friss hírek

Vettel: Beszélnünk kell a csapatutasításokról

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint beszélniük kell majd a csapatutasításról – a Spanyol Nagydíjon ugyanis egyáltalán nem volt tisztában Charles Leclerc stratégiájával.

A Ferrari versenyzői között két helycsere is történt a futam során, először Vettel engedte el Leclercet, majd fordítva. A két pilóta különböző stratégián volt, azonban mindkét elengedés meglehetősen későn történt, így a Ferrarik előtt autózó ellenfeleik előnyre tudtak szert tenni velük szemben. 

„Belső körben fogunk róla beszélni, de az autóban ülve a saját versenyünket kell teljesítenünk” – mondta Vettel. „Az elején világos volt, hogy Charles gyorsabb. Amikor egyre nagyobb nyomást helyezett rám, akkor boldogan elengedtem.”

„Aztán a második etapban sokáig nem voltam tudatában annak, hogy különböző stratégián vagyunk, de aztán világossá vált, amikor elengedett, és nyilván sokkal gyorsabb voltam. Megpróbáltam nyomást helyezni Maxra, de aztán a biztonsági autó miatt ez végül nem számított semmit.”

Vettel elmondta, a versenyét nagyban befolyásolta az is, hogy a rajtnál elfékezte a gumijait, így az első etapban nem tudta felvenni a versenyt az élen haladókkal. 

„Azt hiszem, sokat beszéltünk a rádión, küszködtem azzal, hogy lássam a dolgokat, és azzal is, hogy lelassítsak. Az első etapomat ez elrontotta, de aztán rendben volt a tempóm, viszont innen már nehéz volt visszajönni.”

„A biztonsági autó adott számunkra egy kis esélyt, de ugyanolyan volt a tempónk, mint Maxnak, szóval nehéz volt megelőzni őt – de nem lett volna lehetetlen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!