Feszültség a Ferrarinál: Vettelnek már nem diktál Binotto?

GP GRAN BRETAGNA F1/2019 - DOMENICA 14/07/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Úgy tűnik, komoly feszültség alakulhat ki a Ferrari háza táján a csapatvezetés, valamint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel között. Az istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto az olasz sajtónak nyilatkozva a minap utalt arra, a koronavírus-járvány idején a német versenyző nem ment bele a fizetéscsökkentésbe.

A Ferrari egy hónapja jelentette be, a 2020-as év végén megválik négyszeres világbajnokától, Vetteltől, aki így jó eséllyel nem lesz ott az F1-es mezőnyben jövőre.

Maga a tény, hogy a döntést már a 2020-as idény kezdete előtt meghozta a csapat, komoly feszültséget generálhat év közben, és Mattia Binotto legutóbbi nyilatkozata is azt sugallja, nincs minden rendben a felek között.

A szakember az olasz La Stampa című lapnak adott interjút nemrég, melyben a csapat ifjú titánját, Charles Leclerc-t méltatta.

„Csütörtökön beszéltem vele arról a fioranói tesztről, amit megejt majd, mielőtt Ausztriába megy” – mondta Binotto, amikor arról kérdezték, miről beszélt a monacóival utoljára.

A csapatfőnök eztán hozzátette: „Megköszöntem neki a spontán támogatását is a redukciós programunkban.”

Olasz médiajelentések szerint a Ferrari mindkét versenyzőjét arra kérte, mondjanak le fizetésük egy részéről, hogy enyhíteni tudják a koronavírus-járvány következményeit a vállalaton belül. Binotto szavai azt sugallják, Leclerc eleget is tett a csapat kérésének, az olasz média azonban úgy tudja, Vettel nem, noha mintegy háromszor annyit keres, mint ifjú csapattársa.

A történethez mindazonáltal hozzátartozik, a német sajtó, egészen pontosan a Bild című lap még márciusban arról számolt be, Vettel jelezte, hajlandó financiális segítséget nyújtani.

Binotto egyébként a La Stampának adott interjúban egy árva szót sem ejtett Vettelről – inkább azt hangsúlyozta, Leclerc-re „nagyszerű jövő vár”, és „minden területen fejlődik” – írja a Motorsport.com német kiadása.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései