Eifel Nagydíj
GP GRAN BRETAGNA F1/2019 - DOMENICA 14/07/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Feszültség a Ferrarinál: Vettelnek már nem diktál Binotto?

Úgy tűnik, komoly feszültség alakulhat ki a Ferrari háza táján a csapatvezetés, valamint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel között. Az istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto az olasz sajtónak nyilatkozva a minap utalt arra, a koronavírus-járvány idején a német versenyző nem ment bele a fizetéscsökkentésbe.

A Ferrari egy hónapja jelentette be, a 2020-as év végén megválik négyszeres világbajnokától, Vetteltől, aki így jó eséllyel nem lesz ott az F1-es mezőnyben jövőre.

Maga a tény, hogy a döntést már a 2020-as idény kezdete előtt meghozta a csapat, komoly feszültséget generálhat év közben, és Mattia Binotto legutóbbi nyilatkozata is azt sugallja, nincs minden rendben a felek között.

A szakember az olasz La Stampa című lapnak adott interjút nemrég, melyben a csapat ifjú titánját, Charles Leclerc-t méltatta.

„Csütörtökön beszéltem vele arról a fioranói tesztről, amit megejt majd, mielőtt Ausztriába megy” – mondta Binotto, amikor arról kérdezték, miről beszélt a monacóival utoljára.

A csapatfőnök eztán hozzátette: „Megköszöntem neki a spontán támogatását is a redukciós programunkban.”

Olasz médiajelentések szerint a Ferrari mindkét versenyzőjét arra kérte, mondjanak le fizetésük egy részéről, hogy enyhíteni tudják a koronavírus-járvány következményeit a vállalaton belül. Binotto szavai azt sugallják, Leclerc eleget is tett a csapat kérésének, az olasz média azonban úgy tudja, Vettel nem, noha mintegy háromszor annyit keres, mint ifjú csapattársa.

A történethez mindazonáltal hozzátartozik, a német sajtó, egészen pontosan a Bild című lap még márciusban arról számolt be, Vettel jelezte, hajlandó financiális segítséget nyújtani.

Binotto egyébként a La Stampának adott interjúban egy árva szót sem ejtett Vettelről – inkább azt hangsúlyozta, Leclerc-re „nagyszerű jövő vár”, és „minden területen fejlődik” – írja a Motorsport.com német kiadása.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!