Friss hírek

Vettel: Bizakodás után csalódás

Sebastian Vettel, az Aston Martin F1-es versenyzője nem tudta pontosan megmondani, hogy miért nem sikerült továbbjutnia a Q3-ba a Stájer Nagydíj időmérő edzésén.

Hiába volt bizakodó pénteken az Aston Martin versenyzője, az időmérő edzés nem jött össze Vettel számára: leggyorsabb körét elvették, miután a pályahatárokat nem tartotta, így a megszerzett helyhez képest két pozícióval hátrébb, a 14. rajtkockából kell rajtolnia a vasárnapi versenyen. 

A német pilóta túlzottan nem bánkódott emiatt, mivel nem a továbbjutás múlt a büntetésen. 

„Úgy gondolom, amúgy sem jutottunk volna tovább” – nyilatkozta Vettel. „A 12. helyen álltunk és most a 14.-ek vagyunk. Ez passzol ehhez a naphoz, amikor nem igazán jöttek össze a dolgok. Ez egy büntetés, teljesen világos. Néha nehéz az autóból megítélni, de ez van, tartani kell a távolságokat.”

„Meg kell néznünk a dolgokat. Nem volt jó érzés, nagyon szoros volt, ezért estünk ki.”

Vettel hozzátette, nem az autó beállításai voltak a döntő tényezők: „Nem, nem igazán” – mondta. „Talán a körülmények, de én nem tudtam jól összehozni a körömet, amikor arra került a sor.”

„Nem volt meg a ritmus, így problémám volt a kör összerakásával. Mindenhol veszítettem egy kis időt” – folytatta a német. 

Vettel pénteken elárulta, bízik benne, hogy a hétvégén esni fog, így ez talán az ő kezükre játszhat. Az égi áldás egyelőre elmaradt, azonban a versenyen megérkezhet a csapadék. 

„Ez egy hosszú verseny, meglátjuk, hogy mit tehetünk vasárnap. Választhatunk gumit, de eléggé hátul vagyunk. Meglátjuk” – mondta a német az esélyeikről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Vettel: Bizakodás után csalódás
Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?
Alonso: Tanítottam pár új ívet Hamiltonnak!
Vettel: Nagyszerű volt újra az élen harcolni!
Hamilton rosszul lett a dobogón, a koronavírus utóhatásaival küzd

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!