Vettel biztos benne, altat a Mercedes - F1VILÁG.HU

Vettel biztos benne, altat a Mercedes

HIRDETÉS
Russian Grand Prix Practice

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel biztos benne, a Mercedes csapata altatott az Orosz Nagydíj pénteki edzésnapján.

A Ferrari mindkét pénteki edzésen a legjobb volt: a nyitótréningen Kimi Räikkönen, míg délután Sebastian Vettel volt a leggyorsabb.

A második gyakorláson a Mercedes hátránya 7 tizedmásodperc volt a Ferrari mögött, Vettel ezért biztos benne, bőven van tartalék a német istállóban.

Amikor a négyszeres világbajnokot arról kérdezték, véleménye szerint altatott-e a Mercedes, így felelt: „Igen. Szerintem rendben lesznek. Ez egy olyan pálya, ami fekszik nekik, szóval erősek lesznek szombaton.”

„Ha jól emlékszem, tavaly, a pénteki edzésnap után sokan arra számítottak, hogy a Williams lesz a leggyorsabb, és végül a Mercedes volt a legerősebb.”

„Néha félrevezetőek a pénteki eredmények, és rengeteg tényező szerepet játszhat: az üzemanyag-szint, a motormódok…”

„Úgy tűnik, ez a Mercedes pályája. Ma biztosan nem mutattak meg mindent, és nem raktak össze egy erős kört, így a mai lemaradásunk igazán mesterkélt.”

Vettel elismerte, a délelőtti edzésen nehezen kapta el a fonalat – egy alkalommal meg is pördült a pályán.

„Elégedettek lehetünk, de nem teljesen. Kicsit nehezen indult a napunk délelőtt, az első szuperlágy keverékkel nem voltunk valami jók, és időbe telt, mire felvettem a tempót.”

Hirdetés

„Aztán a vége felé ismét ráéreztem az autóra, és a tempónk úgy tűnik, rendben van. De érezhetően többet is ki tudunk hozni belőle, szóval azon kell dolgoznunk, hogy ez sikerüljön.”

„A beállításokat tekintve nem sokat változtattunk a nap során, mert fel kellett vennem a tempót, és csak a nap végére volt rendben a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!