Friss hírek

Vettel cseppet sem csalódott a második hely miatt

Sebastian Vettel egyáltalán nem csalódott amiatt, hogy csapattársa, Mark Webber elhappolta előle a pole pozíciót a Brit Nagydíj szombati időmérő edzésén.


Sebastian Vettel egyáltalán nem csalódott amiatt, hogy csapattársa, Mark Webber elhappolta előle a pole pozíciót a Brit Nagydíj szombati időmérő edzésén.

Vettel a második helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását vasárnap, ám elmondása szerint rendkívül elégedett, hiszen az, hogy a csapat ismét kibérelte az első rajtsort, mindenképp figyelemreméltó eredmény.

„Elégedett vagyok az eredménnyel, mert azt hiszem, fontos, hogy az élre kvalifikáljuk magunkat” – mondta a listavezető.

„Nem volt könnyű edzés, a körülmények folyamatosan változtak. Könnyű volt szélesen venni egy-egy kanyart, vagy kicsúszni a kavicságyba, mint Fernando [Alonso], szóval elég kemény volt. Nem sok különbség van az autók között, és ha van esélyed újra próbálkozni, akkor itt-ott lehet nyerni még egy kicsit. Jó lépés volt a mai nap.”

Vettel hozzátette, habár Silverstone-ban mindenki a diffúzor körüli mizériáról beszélt, ők maguk megpróbáltak hideg fejjel gondolkodni, nem foglalkozni a külső tényezőkkel, melynek meg is lett az eredménye.

„Gondoltunk arra, hogy sokat fognak erről beszélni, szóval elégedettek voltunk, amikor beugorhattunk az autóba, mert arra összpontosíthattunk, ami fontos. Hosszú verseny vár ránk holnap, a gumik főszerepet kapnak. Ismeretlen vizekre evezünk, de majd meglátjuk.”

Vettel hozzátette, a szabálymódosítás ellenére következetes köridőkre voltak képesek, így a vasárnapi versenyt is magabiztosan várja.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek