Vettel diktálta a tempót pénteken Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Vettel diktálta a tempót pénteken Szingapúrban

HIRDETÉS

Sebastian Vettel végzett az élen a Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén, ahol száraz pálya fogadta a mezőnyt. A Red Bull német pilótáját csapattársa, Mark Webber követte, míg a harmadik Jenson Button lett.



Nem lehetnek nyugodtak a Red Bull riválisai, ugyanis Sebastian Vettel és Mark Webber az első két helyen végzett a második szabadedzésen Szingapúrban, ahol száraz pálya fogadta a mezőnyt.

Vettel már az első fél óra után átvette a vezetést az addig élen álló Fernando Alonsótól, és bár néhány percig átengedte első pozícióját Jenson Buttonnak, amint ő is szuperlágy gumikra váltott, nem csak hogy begyorsult, csúnyán faképnél hagyta a többieket.

Webber végül hat tizedre megközelítette, ám a harmadik helyen végző Button lemaradása már több mint egy teljes másodperc volt a némettel szemben, ami jelentős különbségnek mondható.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy egyedül Alonso volt képes tartani a tempót Vettellel, ám a spanyol nem tudta befejezni leggyorsabb körét, ugyanis egy műszaki probléma miatt megállt alatta az autója.

A Ferrari kétszeres világbajnoka mindenkinél jobb időt futott az első szektorban, és a második szakaszon is gyorsnak bizonyult, ám a 17-es kanyart elvétette, kis híján nekicsúszott a szalagkorlátnak, majd a következő ívet már nem vette be, kihajtott a bukótérbe.

Alonso ugyan még vissza akart tolatni a pályára, ám eddig ismeretlen okok miatt lefulladt az autója, így idő előtt véget ért számára a körözés. Mindezek ellenére ideje elég volt ahhoz, hogy a negyedik helyen végezzen, a McLaren duója, Button és Lewis Hamilton között.

A másik pilóta, aki komolyabb hibát vétett, Adrian Sutil volt. A Force India német versenyzője túl keményen vette a tízes sikánt, rádobta autóját a kerékvetőre, ami szó szerint kilőtte, és a landolás nem úgy sikerült, ahogy tervezte, így eltörött a bal első kerékfelfüggesztése.

Rubens Barrichello volt a legjobb a többiek közül, a Williams brazil pilótája a hatodik helyen végzett, honfitársa, Felipe Massa (Ferrari) előtt.

Hirdetés

A Mercedes GP duója a nyolcadik, illetve a tízedik lett, Nico Rosberg és Michael Schumacher közé pedig Robert Kubica ékelődött be a kilencedik pozícióban a Renault-val.

Nick Heidfeld ismét csapattársa, Kamui Kobayashi mögött végzett a tizenharmadik helyen, míg Christian Klien volt a leglassabb, majd’ egy másodperccel lemaradva Bruno Senna, és kilenccel az élen álló Webber mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!