Friss hírek

Vettel: Dolgoznunk kell a hibrid rendszeren

Idei negyedik győzelmét szerezte Spanyolországban a Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.


Idei negyedik győzelmét szerezte Spanyolországban a Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.

A címvédő a második helyről rajtolva diadalmaskodott Barcelonában, ám nem volt könnyű dolga, hiszen Lewis Hamiltonnal öldöklő csatát vívott a győzelemért a futam utolsó harmadában.

Vettel a verseny utáni sajtótájékoztatón elmondta, nagyon örül az eredmény miatt, ám sokat kell még dolgozniuk, hiszen a McLaren és a Ferrari is sokat fejlődött.

„Nyilván nagyon kemény verseny volt. Nagyon szoros volt, szerencsére az utolsó két kör jól sikerült, így az utolsó szektorban elég távolságot tudtam tartani” – mondta Vettel.

„Ráadásul hol üzemelt a KERS, hol nem, szóval nem volt könnyű futamunk, a McLaren és Lewis [Hamilton] nagyon megnehezítette a dolgunkat. Nagy jutalom, amikor ráfordulsz a célegyenesre és látod a kockás zászlót. Nagyon boldog vagyok, remek eredményt értünk el és bebizonyosodott, hogy nagyon erősek vagyunk. Viszont láthattuk, hogy a Ferrari és a McLaren is megnehezítette a dolgunkat.”

A Red Bull csapata ezúttal is komoly nehézségekkel találta szemben magát, hiszen Vettel már a tegnapi időmérőn sem használhatta a kinetikus energia-visszanyerő rendszert, mellyel a vasárnapi futamon is komoly gondok akadtak.

„Nem ilyen üzenetben reménykedtem, amikor hat körrel a leintés előtt közölték velem, hogy ne használjam a KERS-et, pláne úgy, hogy a riválisod egyre közelebb kerül. Mondanom se kell, a srácok nagyon jól tudják, hogy ezen dolgoznunk kell a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!