Friss hírek

Vettel: Dühös vagyok!

Hatalmasat hibázott a vasárnapi Brit Nagydíjon a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel – a négyszeres világbajnok Max Verstappen autóját torpedózta meg, a történtek után azonban teljes mértékben vállalta a felelősséget a történtekért.

Pedig Vettel már a versenyhétvége előtt azt mondta, nem lesz elég versenyeket nyerniük a bajnoki remények életben tartásához, dominálniuk kell, ha le szeretnék győzni Lewis Hamiltont és a Mercedest a 2019-es idényben.

Ehhez képest Vettel egész hétvégén nem volt formában, és egyértelműen alulmaradt csapattársával, Charles Leclerckel szemben.

Vettel a vasárnapi versenyen nullázott, miután megpróbálta visszaelőzni az őt maga mögé utasító Max Verstappent: a német elmérte a féktávot, és hátulról telibe találta riválisa Red Bullját.

„Dühös vagyok, mert jó volt a tempónk, és egy jó eredményt buktunk el – még ha a biztonsági autó segített is odakerülni” – mondta a négyszeres világbajnok a leintést követően.

„De sajnos megnehezítettem a saját dolgomat… Természetesen az ember ilyenkor tizedmásodpercek alatt hoz döntést, de nem lehet tagadni, hogy az én hibám volt. A verseny után ezért azonnal elnézést akartam kérni Maxtől.”

Vettel hozzátette, nem dőlhetnek hátra, hiszen már nemcsak a Mercedes, hanem a Red Bull legyőzésére is nagy hangsúlyt kell fektetniük – az energiaital-gyárosok ugyanis rengeteget fejlődtek a szezon előrehaladtával.

„Azt is be kell vallanunk, hogy a Red Bull nemcsak itt, Angliában volt gyors, hanem már a korábbi versenyeken is. Szóval nem volt meglepetés számomra a teljesítményük. Max annyira gyors volt, hogy valószínűleg nem tudtam volna tartani vele a lépést.”

Vettel a baleset okozásáért 10 másodperces időbüntetést kapott, ezzel kapcsolatban azt mondta: „Teljesen rendben van, mert az én hibám volt.”

A kiábrándító szereplés ellenére a négyszeres világbajnok szeretne a pozitívumokra fókuszálni.

„Természetesen nem vagyok boldog, mert saját magam tettem tönkre a versenyemet. De ami önbizalmat adhat, hogy általánosságban elmondható, a tempónk a versenyen nem volt rossz, a stratégiailag is jól döntöttünk azzal, hogy az első etapban egy kicsit tovább maradtunk kint.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!