Vettel: Dühös vagyok!

Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Hatalmasat hibázott a vasárnapi Brit Nagydíjon a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel – a négyszeres világbajnok Max Verstappen autóját torpedózta meg, a történtek után azonban teljes mértékben vállalta a felelősséget a történtekért.

Pedig Vettel már a versenyhétvége előtt azt mondta, nem lesz elég versenyeket nyerniük a bajnoki remények életben tartásához, dominálniuk kell, ha le szeretnék győzni Lewis Hamiltont és a Mercedest a 2019-es idényben.

Ehhez képest Vettel egész hétvégén nem volt formában, és egyértelműen alulmaradt csapattársával, Charles Leclerckel szemben.

Vettel a vasárnapi versenyen nullázott, miután megpróbálta visszaelőzni az őt maga mögé utasító Max Verstappent: a német elmérte a féktávot, és hátulról telibe találta riválisa Red Bullját.

„Dühös vagyok, mert jó volt a tempónk, és egy jó eredményt buktunk el – még ha a biztonsági autó segített is odakerülni” – mondta a négyszeres világbajnok a leintést követően.

„De sajnos megnehezítettem a saját dolgomat… Természetesen az ember ilyenkor tizedmásodpercek alatt hoz döntést, de nem lehet tagadni, hogy az én hibám volt. A verseny után ezért azonnal elnézést akartam kérni Maxtől.”

Vettel hozzátette, nem dőlhetnek hátra, hiszen már nemcsak a Mercedes, hanem a Red Bull legyőzésére is nagy hangsúlyt kell fektetniük – az energiaital-gyárosok ugyanis rengeteget fejlődtek a szezon előrehaladtával.

„Azt is be kell vallanunk, hogy a Red Bull nemcsak itt, Angliában volt gyors, hanem már a korábbi versenyeken is. Szóval nem volt meglepetés számomra a teljesítményük. Max annyira gyors volt, hogy valószínűleg nem tudtam volna tartani vele a lépést.”

Vettel a baleset okozásáért 10 másodperces időbüntetést kapott, ezzel kapcsolatban azt mondta: „Teljesen rendben van, mert az én hibám volt.”

A kiábrándító szereplés ellenére a négyszeres világbajnok szeretne a pozitívumokra fókuszálni.

„Természetesen nem vagyok boldog, mert saját magam tettem tönkre a versenyemet. De ami önbizalmat adhat, hogy általánosságban elmondható, a tempónk a versenyen nem volt rossz, a stratégiailag is jól döntöttünk azzal, hogy az első etapban egy kicsit tovább maradtunk kint.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!