Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Vettel: Ebben nincs semmi varázslat

Sebastian Vettelt egy cseppet sem lepte meg, hogy a pole pozícióban végzett Abu Dhabiban, jóllehet a szabadedzéseken problémái voltak és képtelen volt felvenni a harcot a McLarennel, ugyanis nem érezte magát jól az autójában a Yas Marina ringen.


Sebastian Vettelt egy cseppet sem lepte meg, hogy a pole pozícióban végzett Abu Dhabiban, jóllehet a szabadedzéseken problémái voltak és képtelen volt felvenni a harcot a McLarennel, ugyanis nem érezte magát jól az autójában a Yas Marina ringen.

A Red Bull német versenyzője azonban magára talált a mindent eldöntő utolsó etapban, és megszerezte idei tizennegyedik pole pozícióját, mellyel beállította Nigel Mansell 1992-es rekordját.

„Nem tudom, nincs semmilyen doboz az autóban, amit kinyitok és jön minden” – mondta Vettel az időmérő után. „Hogy őszinte legyek, nem mondhatom, hogy meglepett az eredmény, de arra számítottunk, hogy az edzéseken jóval közelebb leszünk.”

„A McLaren az elejétől fogva nagyon jól teljesített, és én nem voltam elégedett az autóval. Hogy őszinte legyek, magammal sem. Az éjszaka folyamán megpróbáltuk megtalálni, hogy hol a probléma. Szerintem ezen a délutánon már minden sokkal jobb volt, de ez egy igen trükkös hely, hiszen mindig mások a körülmények.”

„A Q2-ben már közel voltunk ahhoz, hogy megverjük Lewist, és tudtuk, hogy a Q3-ban minden esélyünk meglesz erre. A Q3-ban az első mért körömet egy kicsit túlságosan meghajtottam, de az utolsó köröm jól sikerült.”

„Mikor áthaladtam a célvonalon, azonnal felnéztem a monitorra, de nem tudtam leolvasni a köridőt, viszont a zöld jó volt és elégedett voltam.”

Vettel azonban nem száll el a mai sikertől, ugyanis tisztában van azzal, hogy nagyon nehéz lesz megverni a McLarent a versenyen, hiszen a wokingi gárda hosszú etapos teljesítménye talán minden eddiginél jobb.

„Egy hosszú versenyre van kilátás, izgalmakkal tarkítva” – folytatta. „A McLaren nagyon versenyképes a hosszú etapok alatt és gyorsak lesznek a versenyen. Továbbá másokra is figyelnünk kell, akik mögülünk indulnak.”

„Azonban elsősorban magunkra kell összpontosítani, és elsődleges célunk az kell legyen, hogy jól kapjuk el a rajtot. Egy nagyon hosszú harc lesz a kockás zászlóig. Azonban magabiztos vagyok és készen állok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!