Vettel: Ébernek kell lennünk a versenyen

Fotó: Hockenheimring
German Grand Prix 2018, Hockenheim Sebastian Vettel Ferrari

Kiváló teljesítményt nyújtott és mindent kihozott a Ferrari autójából a Német Nagydíj szombati időmérő edzésén Sebastian Vettel, aki ennek köszönhetően a pole pozícióból kezdheti majd meg a délutáni versenyt. A német viszont azt mondja, ébernek kell lenniük a futamon.

Vettel 2 tizedmásodperccel volt gyorsabb a 2. rajthelyet megszerző Valtteri Bottasnál, legfőbb bajnoki riválisa, Lewis Hamilton pedig az időmérős problémák után csak a 14. helyről indulhat.

Vettel azt mondja, nagyon elégedett az időmérőn látottakkal, autója ugyanis tökéletesen működött a Hockenheimringen.

„Nem volt könnyű a szombati nap” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Reggel felébredtünk és elég felhős volt az ég, és sok eső esett. De meglepődtem azon, milyen gyorsan felszáradt a pálya, és az időmérőn az autót nagyon-nagyon élvezetes volt vezetni. Vannak napok, amikor már az első gyorskörön érezhető, hogy valami igazán jó van a kezedben, és ezúttal is így volt, ráadásul egyre csak javult a helyzet.”

„Volt, hogy remekül összejöttek a körök, volt, hogy nem teljesen: különféle dolgokat próbálgattam. De tudtam, hogy a Q3-ban még ki tudok hozni egy kicsit az autóból és magamból, és így is lett.”

„Mindkét köröm a határon volt, és nagyon jó érzés, amikor minden összejött. Nagyon elégedett vagyok az autómmal és az éjszaka elvégzett munkával, amivel sikerült egy kicsivel többet kisajtolni az autóból.”

Arra a kérdésre, hogy az autó versenytempója még jobb lehet-e vasárnap, Vettel így felelt: „Azt gondolom, a versenyeken általában gyorsabbak vagyunk.”

„Magabiztosan várom a versenyt, de sok minden történhet, szóval ébernek kell lennünk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!