Vettel egy kicsit irigykedik a Mercedesre

Sebastian Vettel inkább lemondana az első tesztnapon futott leggyorsabb köridejéről, ha több kört teljesítetett volna első hivatalos tesztnapján Jerezben.


Sebastian Vettel inkább lemondana az első tesztnapon futott leggyorsabb köridejéről, ha több kört teljesítetett volna első hivatalos tesztnapján Jerezben.

A négyszeres világbajnok végzett az élen a téli tesztek első napján a spanyol ringen, azonban sok időt veszített egy telemetriai probléma miatt.

Bár Vettel közel fél másodperccel volt gyorsabb Nico Rosbergnél, mégis úgy véli: az a tény, hogy a Mercedes pilótája közel 100 körrel többet tudott teljesíteni a teszt első napján, óriási előny.

„Úgy gondolom, hogy a köridők nem fontosak egyelőre, sokkal inkább a megtett körök száma számít” – mondta Vettel.

„Természetesen jobb előrébb lenni, mint hátrébb, de véleményem szerint most inkább a körök száma az, ami igazán fontos, és ezen a területen van még hova fejlődnünk.”

„Még mindig a Mercedes a referencia, 150-200 kört teljesítettek a mai napon, ami azt bizonyítja, hogy egy nagyon megbízható autóval kezdenek, remélhetőleg nem olyan gyorssal, mint tavaly.”

„Azt hiszem, mindenki ebben bízik, de el kell ismerni őket, hiszen nagyon jó munkát végeznek. Meg lettem volna lepve, ha nem kezdtek volna olyan erősen, mint tavaly.”

A telemetriai probléma ellenére Vettel elmondta, hogy elégedett azzal a fejlődéssel, amit első ferraris tesztnapján elért.

„Jó lett volna több kört teljesíteni, de végeredményben elégedettek lehetünk” – folytatta. „Az első benyomások jók voltak.”

„Természetesen nehéz mit mondani ebben a szakaszban, de szerintem elégedettek lehetünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!