Vettel: Egy kicsit olyan, mintha elkéstem volna az iskolából! - F1VILÁG.HU

Vettel: Egy kicsit olyan, mintha elkéstem volna az iskolából!

HIRDETÉS
Koronavírus-fertőzése miatt kénytelen volt kihagyni a 2022-es szezon első két versenyét Sebastian Vettel, a Forma-1 négyszeres világbajnoka azonban ezen a hétvégén, Ausztráliában már ott lesz a mezőnyben.
Portrait, Albert Park, GP2203a, F1, GP, Australia
Sebastian Vettel, Aston Martin, walks the track

A bahreini előszezoni tesztet követően a német versenyző hazautazott Svájcba, ahol aztán pozitív koronavírus-tesztet produkált, így nem tudott részt venni a szezon első versenyhétvégéjén. Mivel az idény első két futama között mindössze egy hét telt el, Vettel nem tudott időben negatív mintát produkálni, ezért Szaúd-Arábiában sem lehetett ott a mezőnyben. Mindkét hétvégén honfitársa, Nico Hülkenberg helyettesítette. A rutinos versenyző számára viszont hétvégén, Melbourne-ben már elkezdődhet az idény: Vettel úgy nyilatkozott, olyan, mintha egy kicsit elkésett volna az iskolából.

„Miután pozitív lett a tesztem és kihagytam az első két versenyt, egy kicsit olyan érzés, mint elkésni az iskolából, szóval nagyon szeretnék már újra versenyezni” – mondta az Aston Martin pilótája. „Természetesen előfordult már velem, hogy Ausztráliában kezdtem az idényt, és nagyszerű, hogy a Forma-1 a pár nehéz év után visszatér ide.”

„Ami engem illet, közel egy hónapig nem ülhettem autóba, szóval fontos lesz tanulni a szabadedzéseken, és remélem, hogy sikerül néhány lépést megtenni majd előre ezen az általában izgalmas és kiszámíthatatlan versenyen.”

Vettel egyébként jó eredményekkel büszkélkedhet Melbourne-ben: F1-es pályafutása során háromszor is nyert itt. Csapata, az Aston Martin számára viszont nem indult jól az idény: a Williams mellett ők az a csapat, mely nem tudott még pontot szerezni az idei szezonban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!