Vettel: El kell fogadnunk, akkor is, ha nem akarjuk

Fotó: Scuderia Ferrari
GP MONACO F1/2019 - GIOVEDÌ 23/05/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari
Sebastian Vettel a 4. rajtpozíciót szerezte meg a két Mercedes és Max Verstappen mögött Monacóban, ám a németnek egyáltalán nem volt izgalommentes időmérője.

Vettel a harmadik szabadedzésen és az időmérő első szakaszában is falhoz csapta a Ferrarit – a kvalifikációt azonban egy rövid bokszlátogatás után folytatni tudta. 

Vettel visszatért a pályára, így még volt ideje egy gyorskörre, sikerült is neki a leggyorsabb köridőt teljesítenie, ezzel azonban éppen csapattársát, Charles Leclercet ütötte ki a továbbjutók közül

A német pilóta elmondta, a két koccanás között nincs semmiféle összefüggés, az időmérőn egyszerűen nem úgy működtek az abroncsok, ahogyan azt szerették volna. 

„A délelőttinek nincs köze ehhez” – mondta Vettel. „Szóval nem akarom áthárítani a felelősséget. Délután az első két körben bele kell jönni a ritmusba, aztán többször körbementem, szóval nem ez volt a probléma.”

„Küszködtünk azzal, hogy működésre bírjuk a gumikat, és egyszerűen nem volt meg az érzés, különösen az első gumik nem működtek ma.”

Mélyebbre kell ásnunk. Megpróbáljuk annyira megérteni a dolgokat, amennyire csak lehet. Néha ez működik.”

„Ma reggel Charles elégedett volt, és néhány kör erejéig én is, de délután már nem ez volt a helyzet. Most ez van, el kell fogadnunk, még akkor is, ha nem akarjuk. De innen kell indulnunk.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!