Vettel: El kell ismerni, Hamilton minden idők egyik legjobbja - F1VILÁG.HU

Vettel: El kell ismerni, Hamilton minden idők egyik legjobbja

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel szerint el kell ismerni, riválisa, Lewis Hamilton a Forma-1 történetének egyik legjobb versenyzője.
Sebastian Vettel Lewis Hamilton champagne

A brit versenyző az előttünk álló hétvégén, Austinban bebiztosíthatja 6. világbajnoki címét: ehhez nem kell mást tennie, mint 4 pontot gyűjtenie az előttünk álló hétvégén.

Matematikai esélye rajta kívül már csak csapattársának, Valtteri Bottasnak van a vb-trófeára, a Ferrari idén is lemaradt a bajnoki elsőségről.

Sebastian Vettel a minap exkluzív interjút adott a Motorsport-Total.com című lapnak, melyben többek között beszélt Hamiltonról, illetve a Mercedes-pilóta eredményeiről is.

Amikor a Ferrari világbajnok versenyzőjét arról kérdezték, szerinte Hamilton minden idők egyik legjobb pilótája-e, a német így felelt: „Muszáj ezt mondanom. Hogyan is mondhatnám, hogy nem az? Ezt el kell ismerni!”

„Számomra teljesen világos. Elég régóta van már itt, és az egyik legsikeresebb versenyző. Ha jól tudom, Michael Schumacher után ő a legeredményesebb. Persze ilyenkor jön az, hogy az ember hogyan értékeli ezeket az eredményeket, hiszen a sport sokat változott.”

„Manapság több versenyünk van, ezért több az esély futamokat nyerni, mint valaha. Szóval talán nem fair összehasonlítani pusztán a nyers számok alapján Ascarival, Fangióval, illetve ezekkel a srácokkal, hiszen más idők voltak.”

„Az mindenesetre biztos, hogy az elmúlt évtizedben ő kiemelkedett saját generációjából.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!