Vettel elárulta, Alonso katari dobogója nagy motivációt jelentett számára - F1VILÁG.HU

Vettel elárulta, Alonso katari dobogója nagy motivációt jelentett számára

HIRDETÉS
Az Aston Martin négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elárulta, óriási motivációt jelentett számára az, hogy Fernando Alonso a tavalyi Katari Nagydíjon fel tudott állni a dobogóra.
Helmets, Portrait, Sebastian, Istanbul Park, GP2116a, F1, GP, Turkey
Sebastian Vettel, Aston Martin

Alonso novemberben a 3. helyen ért célba Katarban, 2014 óta így legjobb eredményét érte el a Forma-1-ben.

A spanyol csapata, az Alpine az elmúlt idényben az 5. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, míg az Aston Martin a 7. pozícióban zárt. Vettel azt mondja, motivációt tudott meríteni abból, hogy a Forma-1 egyik legrutinosabb pilótája, Alonso egy jó autóval képes volt ilyen jó teljesítményt nyújtani. 

Amikor a négyszeres világbajnokot arról kérdezték, ki az, aki leginkább motiválja őt, így felelt: „Azt gondolom, más versenyzők. Lehetnek korábbi és jelenlegi pilóták. Fernando rendkívül inspiráló és nagyszerű, kiváló versenye volt Katarban. Nagyon örültem, hogy dobogón láthattam, igazán motiváló volt.”

„Ez is azt mutatja, hogy csak adják meg nekünk a szükséges eszközöket a megfelelő pillanatban, és mi el tudjuk végezni a dolgunkat. Véleményem szerint vitathatatlan, hogy Fernando nagyszerű kvalitásokkal rendelkezik, így igazi motivátor lehet.”

Vettel hozzátette, annak idején természetesen Michael Schumacher volt az, aki motiválta őt.

„Nyilvánvaló, hogy gyerekként Michael volt az. Szóval talán ki lehet jelenteni, hogy Michael jelentette a legnagyobb inspirációt a versenyzéssel kapcsolatban. Ma már persze más a helyzet, hiszen az ember azért másképp lát dolgokat. Nincsenek már poszterek a szobámban Michaelről! De igen, motiváló lehet az olyan teljesítmény, mint amit Fernando mutatott Katarban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!