Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel elárulta, miért énekelt a Ferrarinak utolsó versenyük után

A múlt vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj leintése után dalban köszönt el a Ferrari Forma-1-es csapatától Sebastian Vettel. A német elárulta, miért döntött úgy, hogy még utoljára énekel egyet az olasz istállónak.

Vettel jövőre már az Aston Martin csapatánál folytatja pályafutását, miután a Ferrari még tavasszal bejelentette, nem hosszabbítja meg lejáró szerződését.

A német pilóta nem tudott jó eredménnyel búcsúzni a csapattól, hiszen csak a 14. helyen ért célba, a leintés után azonban meglepte az istállót.

„Tudjátok, hogy néha szeretek énekelni, szóval azt gondoltam, még utoljára eléneklek nektek egy dalt” – mondta a német a rádión, majd a pilótafülkéből előhúzott egy papírt, rajta az olasz szöveggel.

Vettel a híres 1960-as „Azzurro” című olasz dalt költötte át, a szöveg magyarul valahogy így hangzott:

„Ti vagytok a vörös csapat, szenvedélyesek vagytok, soha nem adjátok fel. Elérkezett a búcsúm ideje, imádtam veletek lenni. Éreztem a varázslatotok, ami egy kivételes érzés. Srácok, köszönöm, hogy veletek lehettem, mindannyian hiányozni fogtok. A legjobbakat Nektek Maranellóban, megérdemlitek, hogy megemlítselek itt titeket. Most pedig elköszönök, és a legjobbakat kívánom nektek. Legyetek boldogok, de mindenekelőtt egészségesek.”

A vasárnapi verseny után természetesen megkérdezték Vettelt arról, miért döntött úgy, hogy dalban köszön el a Ferraritól.

„Nyilvánvalóan rengeteg nagyszerű élményem van az egész csapattal, és mindig annyira izgatott voltam, hogy valamiért énekelni kezdtem” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

„Szóval úgy gondoltam, jó dolog lenne egy utolsót énekelni. És nyilván a dal, amit választottam, egy nagyon-nagyon népszerű nóta Olaszországban, Adriano Celentano Azzurro című slágere.”

„Átírtam a szöveget, úgyhogy remélem, hogy nem kerülök bajba emiatt! De igen, azt gondolom, remek módja volt annak, hogy kifejezzem hálámat a csapat felé.”

Vettelnek egyébként a vasárnapi rajt előtt sorfalat állt a Ferrari a garázs előtt, később pedig egy hatalmas trófeát kapott a csapattól.

„Meglepődtem! Soha nem fordult még elő, hogy a 14. helyen végeztem, és kaptam érte egy trófeát!” – viccelődött Vettel. „Szóval kellemes emlék lesz.”

„És ott volt a garázs előtt egy tábla is az összes győzelemmel. Az idei év egy igazi visszaemlékezés volt azokra a nagyszerű időkre, amiket a csapattal töltöttem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!