Friss hírek

Vettel elárulta, miért nem teljesít a maximumon

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője úgy érzi, egyelőre képtelen a tőle elvárható maximumot nyújtani a pályán – a német elmagyarázta, miért.

A Ferrari a teszteken erős teljesítményt mutatott, azóta azonban képtelenek felvenni a versenyt a Mercedesszel – riválisuk már 4 alkalommal aratott kettős győzelmet idén, míg a Ferrari csak 3 dobogós eredményt ért el. 

Vettel úgy érzi, az autóval vannak még problémáik, egyszerűen nincs meg a bizalom a versenygépe felé, így ez az a terület, amin mindenképpen javítaniuk kell. A német elismerte, ez az oka annak is, hogy nem azt a teljesítményt nyújtja a pályán, amit elvárna saját magától

Hirdetés
 

„Úgy tűnik, hogy tudatosabban kell azon dolgoznunk, hogy az autót megfelelő helyzetbe hozzuk. A Mercedesnek ez egy kicsit könnyebben megy. Különösen Bakuban, ahol teljes bizalomra van szükség az autó felé, ezt nem teljesen éreztem” – mondta Vettel. 

„Érzem, hogy nem a tőlem telhető maximumot nyújtom, egyszerűen azért, mert az autó nem úgy reagál, nem úgy válaszol, ahogy én szeretném. Ez természetellenes. De mindenki volt már így.”

„Azt gondolom, minden pilóta ismeri az érzést, amikor az autóval nincs teljesen minden rendben, és ilyenkor inkább nem megyünk teljesen a határokig, mert félünk, hogy elveszítjük a kontrollt. Erre érzékenyebb voltam az első versenyeken, mint a teszten” – folytatta a Ferrari versenyzője. 

„A teszt nagyon jó volt, de ez már rég volt. Előre kell tekintenünk, és gyorsabbnak kell lennünk. Ennyi.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!