Vettel elárulta, mikor dőlhet el F1-es jövője - F1VILÁG.HU

Vettel elárulta, mikor dőlhet el F1-es jövője

HIRDETÉS
Várhatóan nyáron döntés születhet arról, hogy Sebastian Vettel folytatja-e a versenyzést a Forma-1-ben a 2023-as idényben – erről a német versenyző beszélt a minap egy interjúban.
action, Circuit de Barcelona-Catalunya, GP2206a, F1, GP, Spain
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

A négyszeres világbajnok jelenleg második szezonját teljesíti az Aston Martin csapatánál, szerződése pedig az év végén jár le. Mivel a silverstone-i istálló versenyautója idén sem tud a legjobb pozíciókért harcolni, természetesen már most megindultak a találgatások Vettel jövőjével kapcsolatban. A rutinos versenyző már korábban nyilatkozva, az idei eredményeken is múlik, hogy marad-e 2023-ban.

Vettel most egy interjúban arról beszélt, továbbra is imád versenyezni, ám családos emberként vannak dolgok, amiket ma már nehezen tud tolerálni.

„Élvezem az autó vezetését, de vannak más dolgok, amiket nem szeretek” – ismerte el a német versenyző a PA hírügynökségnek az Azeri Nagydíj előtt. „Annyi év után a szokásos dolgok merülnek fel, amik kezdetben nem olyan zavaróak – ilyen az utazás. Nagyon időigényes, nekem pedig gyerekeim, családom van otthon, szóval tőlük veszi el az időt.”

„A jövőm az idei éven múlik, a következő versenyeimen. Még nem döntöttem el. A nyár a szokásos időszak, amikor elkezdesz tárgyalni, úgyhogy majd meglátjuk.”

Vettel hozzátette, fogalma sincs arról, hogyan telnek majd számára a nyugdíjas évek.

„Egész életemben versenyeztem, a programomat mindig mások állították össze. Nem tudom, milyen lesz az élet a Forma-1 után, és kétlem, hogy bármelyik sportember is tudná, milyen lesz a következő élete. Lehetnek bizonyos dolgok, amikre készülsz, de az ember nem igazán tudja.”

„Nem számítok arra, hogy találok valamit már holnap, amiben nagyon jó vagyok, hiszen már megtaláltam egy ilyet az életemben, és nehéz lesz újra. Hányszor nyeri meg az ember a lottót?” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!