Friss hírek

Vettel elárulta, min múlt a dobogó

Sebastian Vettel a 9. helyről rajtolva a 4. pozícióba küzdötte fel magát az Osztrák Nagydíjon, bár egyáltalán nem volt problémamentes futam számára.

Vettel csak a 9. rajthelyről kezdhette meg az Osztrák Nagydíjat, miután a Ferrarinak az időmérő edzésen műszaki gondjai akadtak, így a Q3-ban nem tudott mért kört teljesíteni a német.

A Ferrari versenyzői közül Vettel kezdte meg a kerékcseréket a futamon, ám a csapat nem készítette elő az abroncsokat, így értékes időt veszítettek a malőr miatt. 

Hirdetés
 

Vettel elmondta, elévágással próbálkoztak volna, azonban ez a hiba miatt nem jött össze. A probléma egy kommunikációs technikai gond miatt adódott, ám a német egyáltalán nem neheztel a csapatra. 

„Elég korán kiálltunk, hogy nyomást tudjunk helyezni az előttünk lévőkre, de rossz volt a kerékcserénk, aztán hátrányba kerültünk egy kicsit. A kemény gumikkal nem voltunk annyira elégedettek néhány kör után, aztán Max könnyen utánam tudott jönni, jobb volt a tempója.”

„Őszintén szólva ma egy kicsit jobban mérges vagyok a tegnap történtek miatt. Mert egy jobb rajtpozícióval ez egy másik verseny lett volna.”

A kérdésre, bocsánatot kért-e a csapat a kiállás miatt, Vettel így felelt: „Nem, erre nincs is szükség. Nem volt szándékos. Ahol dolgoznak, ott hibáznak is.”

„Probléma volt a rádióval a bokszutcafal és a szerelők között. Láttam, hogy még nincsenek ott a gumik, amikor leparkoltam.”

Vettel második kiállása sem volt tökéletes, szerinte ezen múlt a dobogós helyezése, a futam végén ugyanis sikerült megelőznie Hamiltont, majd Bottast is utolérte, és mindössze 0,6 tizedmásodperccel ért célba mögötte

„Kb. 25 körrel a vége előtt szóltam, hogy még egyszer ki szeretnék menni” – mondta Vettel. „De ez egy kicsit sokáig tartott. Itt még egyszer időt veszítettünk, és talán ezen múlt a dobogó.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!