Friss hírek

Vettel elárulta, mit mondott Hamiltonnak a leintés után

Rendkívül elismerően és sportszerűen nyilatkozott riválisáról, Lewis Hamiltonnal a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel. A német a vasárnapi Török Nagydíj után az elsők között gratulált az immáron hétszeres világbajnoknak, és elárulta azt is, mit mondott a brit pilótának közvetlenül a leintés után.

A meglehetősen kaotikusra sikeredett isztambuli versenyen nem Hamilton volt a favorit, a nehéz körülményekből mégis győztesen került ki: megszerezte pályafutása 94. győzelmét, ezzel pedig bebiztosította 7. világbajnoki címét.

A futam leintése után Vettel az elsők között gratulált neki, később pedig elárulta azt is, mit mondott Hamiltonnak.

„Azt mondtam neki, hogy nagyon különleges ez számunkra, mivel vasárnap történelmet láttunk” – mondta a négyszeres világbajnok, majd hozzátette, Hamilton bizonyította, ő a jelen kor legnagyszerűbb F1-es pilótája.

„Azt gondolom, nem kétséges, hogy ő a legnagyszerűbb versenyzője a mi éránknak. Persze mindig nehéz összehasonlításokat végezni… hogyan lehetne egyáltalán Fangiót vagy Stirlig Mosst a mi generációnkhoz hasonlítani? Nem lehet…”

„Lehet, hogy haszontalanok lennénk, mert mindannyian összesz*rnánk magunkat azokban az autókban. És lehet, hogy ők is haszontalanok lennének a mi autóinkban, mert azok annyira gyorsak. Ki tudja? De nem is számít, mert szerintem minden érának megvannak a maga versenyzői, és Lewis kétségkívül a mi éránk legnagyobbja.”

Vettel azt mondja, számára mindig Michael Schumacher marad a Forma-1 legjobbja, de Hamilton eredményeit nem lehet elvitatni.

„Számomra – természetesen érzelmektől vezérelve – Michael marad mindig a legnagyobb… a legnagyszerűbb versenyző. De nem kétséges, hogy az alapján, amit elért, Lewis a legnagyobb. Beállította a világbajnoki címek számát, több versenyt nyert, több rajtelsősége van, szóval szerintem megtett mindent, ami lehet. Véleményem szerint a vasárnapi verseny a legjobb bizonyíték.”

„Nehéz verseny volt, nehéz volt egyáltalán a pályán maradni, ráadásul két óra hosszan… És ha őszinték akarunk lenni, ezen a versenyen nem ő volt az esélyes, mégis megnyerte, szóval szerintem valami különlegeset húzott elő a kalapból, ezért gondolom azt, hogy megérdemel mindent, amit elért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!