Friss hírek

Vettel elárulta, tárgyalt a Mercedesszel, Hamilton csapattársa lehetett volna

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, az idei szezont követően visszavonult Sebastian Vettel elárulta, tárgyalt a Mercedes csapatával arról, hogy ő legyen Lewis Hamilton társa a német istállónál.

Vettel 15 teljes idényt töltött el a száguldó cirkuszban, ez idő alatt 4 világbajnoki címet, 53 futamgyőzelmet és 57 rajtelsőséget szerzett. Versenyzett a BMW Sauber, a Toro Rosso, a Red Bull, a Ferrari és az Aston Martin színeiben is, most viszont kiderült, lehetősége lett volna arra is, hogy a Mercedes autójába pattanjon.

A német versenyző 2017-ben és 2018-ban nagy csatát vívott Lewis Hamiltonnal, ám mindkét esetben a brit pilóta került ki győztesen. Vettel elárulta, ekkor tárgyalt Niki Laudával, a Mercedes nem ügyvezető elnöke ugyanis ajánlatot tett neki.

„Talán lett volna egy lehetőségem, és beszéltem is Nikivel. De, hogy őszinte legyek, a ferraris időszak kellős közepén volt ez” – mondta Vettel az F1 Beyond The Grid című podcastjében.

„Nyilvánvalóan nagy dolog lett volna, hiszen Lewis volt az első számú versenyzőjük, én pedig nem vagyok biztos abban, hogy szerették volna, ha mindketten a csapatnál vagyunk. De akkoriban nem is nagyon érdekelt a dolog, mert elkötelezett voltam a Ferrari mellett. Azt az álmomat szerettem volna valóra váltani. Szóval az ember beszélget másokkal, de nem igazán volt komoly a dolog.”

„Azt gondolom, óriási kihívás lett volna Lewis csapattársának lenni, és szerintem élveztem is volna – de egyszerűen nem így alakult. Akkoriban, ahogy mondtam, arra fókuszáltam, hogy győzzek a Ferrarival. Nem akartam csapatot váltani és nyerni a Mercedesszel. Egyszerűen nem történt meg, és nem is igazán zavar a dolog.”

„Szerintem élveztem volna a Lewis elleni versenyzést, remekül kijövünk egymással, a 2017-es Azeri Nagydíjon történt pillanatunkat pedig manapság inkább úgy lehetne jellemezni, mint egyfajta ’félreértést’.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!