Vettel: Elég érettek vagyunk mindketten, hogy túllépjünk ezen

Sebastian Vettel Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, ő és csapattársa, Charles Leclerc kellőképp érettek már ahhoz, hogy továbblépjenek egy olyan katasztrofális hétvége után, mint amilyen a spielbergi volt.

A Scuderia versenyzői számára hamar véget ért a verseny a Stájer Nagydíjon, Leclerc ugyanis már a harmadik kanyarban megtorpedózta Vettel autóját.

A monacói versenyző rögtön a baleset után magára vállalta a felelősséget és elnézést kért Vetteltől, illetve a Ferraritól.

Vettel a verseny után azt mondta, továbblépnek, és remélhetőleg tanulni tudnak a történtekből.

„Rendben van a dolog, szerintem mindketten eléggé felnőttek vagyunk már Továbblépünk” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Kétségkívül ez egy rossz hétvége volt mindkettőnk számára. Amúgy és kemény a helyzetünk, az meg csak még keserűbbé teszi, hogy mindkét autóval kiestünk.”

„Nehéz volt az elmúlt hétvége után. De mindig optimisták vagyunk. A jó hír az, hogy már rögtön a következő héten újra versenyzünk, szóval nem kell sokat várnom arra, hogy újra autóba üljek. Meglátjuk, hogy alakul, remélem, hogy Magyarország jobban kedvez majd nekünk.”

A Ferrari számára különösen rosszkor jött a kettős kiesés, hiszen a versenyzők számos új fejlesztést tesztelhettek volna a futamon. Vettel azt mondja, nagyon fontos lenne, hogy a folytatásban a maximumot hozzák ki magukból.

„Az efféle dolgok sajnos megtörténnek. Nagyon keserű ez mindkettőnk számára. Az biztos, hogy senkinek nem áll szándékában ilyet csinálni, ez egy kemény nap számunkra csapatként.”

„De meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nem lőjük magunkat sokszor lábon, hogy ne legyen olyan nehéz talpra állni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS