Vettel elismeri: Leclerc „más ligában” versenyez - F1VILÁG.HU

Vettel elismeri: Leclerc „más ligában” versenyez

HIRDETÉS
Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Portugál Nagydíj szombati időmérő edzésén Sebastian Vettel. A német csak a 15. helyről rajtolhat, és elismeri: csapattársa, Charles Leclerc „más ligában” versenyez jelenleg.
GP GERMANIA F1/2020 -  DOMENICA 11/10/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc, Sebastian Vettel

Miközben Leclerc bejutott az időmérő utolsó szakaszába, és ott a 4. rajtkockát szerezte meg, addig a négyszeres világbajnok Vettel nem tudta beverekedni magát a legjobb 10 közé, és csak a 15. pozícióból várhatja a vasárnapi versenyt.

A német Sky Sportnak nyilatkozva Vettel elismerte, csapattársa mérföldekkel előtte jár.

„Nemcsak arról van szó, hogy megvert – mintha más ligában versenyezne” – ismerte el a német pilóta.

„Mindent megpróbálok, amit csak tudok. Az általam futott körökkel elégedett voltam, mégis túl lassúak. Jelenleg nem tehetek többet annál, minthogy kihozom magamból, ami bennem van.”

Vettel a közepes keverékű gumikkal próbált bejutni a Q3-ba szombaton, ám ez nem jött össze neki. Habár a Q1-ben, a lágy gumikkal futott körök alapján a tempója elegendő lett volna ehhez, azt gondolja, jól döntöttek, hogy mindkét Q2-es körüket a közepes gumikkal futották.

„Ami azt illeti, az első próbálkozáskor egészen jók voltak az érzéseim. A második etapon viszont a gumik nem melegedtek fel. Már a 3-as kanyarban blokkoltam az egyik kerekemet, és ott már annyi is volt a körnek.”

A német azt mondja, nincs válasza arra, miért küszködik ennyit.

„Nem tudom, miért ilyen nehéz felmelegítenem a gumikat. Mindig másmilyennek tűnik. Ahogy mondtam, első nekifutásra az autó jónak tűnt. Azt gondoltam, a közepes gumikkal simán megismétlem a Q1-ben futott körömet. Ez volt a cél, de nem volt könnyű.”

Vettel azt mondja, azért sem akart lágy gumikra váltani a Q2-ben, mert a szabadedzéseken szemcsésedéssel küszködött.

Hirdetés

„Egész hétvégén küszködtem egy kicsit a lágy abroncsokkal. Gyorsan elfogytak és elkezdtek szemcsésedni. A közepes keverék sokkal tartósabbnak tűnt. Azt gondoltam, könnyű lesz megfutnom a jó köridőt, de nem tudtam működésre bírni a gumikat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!