Portugál Nagydíj

Vettel elismerte, elgondolkozott a visszavonuláson

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Vettel elismerte, elgondolkozott a visszavonuláson

Olyannyira elkeserítette a Red Bull idei gyenge szereplése, valamint a szabályok drasztikus átalakulása, hogy Sebastian Vettel még a visszavonuláson is elgondolkozott.


Olyannyira elkeserítette a Red Bull idei gyenge szereplése, valamint a szabályok drasztikus átalakulása, hogy Sebastian Vettel még a visszavonuláson is elgondolkozott.

Ezt maga a négyszeres világbajnok árulta el nemrég az Auto Motor und Sport című tekintélyes német szaklapnak adott interjújában.

„Természetesen az ember minden lehetőségen elgondolkodik” – mondta a német, aki jövőre minden bizonnyal a Ferrarinál folytatja Forma-1-es pályafutását, bár ezt hivatalosan még nem jelentették be.

„Amikor két henger hiányzik, amikor az autód nem indul újra, hanem, mint egy számítógép, újra kell, hogy bootoljon, akkor az ember megkérdezi magától: «mi köze ennek a versenyzéshez?»”

Vettel mégis a folytatás mellett döntött, elmondása szerint azért, mert mindezek ellenére továbbra is a Forma-1 az autósport csúcsa.

„Mi az alternatíva? Az autók ugyan lassabbak lettek, de még mindig a leggyorsabbnak számítanak.”

Ami pedig jövőjét illeti, a címvédő egyelőre nem erősítheti meg, hogy jövőre a Ferrarinál folytatja, nyilatkozatában azonban utalt rá, Fernando Alonso ügyének tisztázására vár.

„Természetesen szeretném, ha már bejelenthetném, miképp alakul a jövőm, de momentán türelemmel kell lennem. Tisztában vagyok azzal, hogy nagy feladat vár rám, és időre lesz szükségünk. Különösen egy ilyen időszakban, amikor a Mercedesnek hatalmas teljesítménybeli előnye van.”

Vettel azt mondja, a „legegyszerűbb döntés” az lett volna, ha a Red Bullnál marad.

„Ismerem a csapatot, az embereket, a hiányosságokat és az erősségeket, szóval fel tudtam mérni, hogyan is alakul a projekt az elkövetkezendő években” – magyarázta a címvédő, aki pontosan tudja, a váltással „kockázatot vállal”.

„Alaposan átgondoltam a döntést. Ha nem lennék meggyőződve arról, hogy sikereket érhetek el ott, nem vállaltam volna el. A döntésem nem a Red Bull ellen szól, hanem nyitás valami új felé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!