Költségplafon-ügy

Vettel elismerte, Hamilton központi figurája volt F1-es pályafutásának

Hosszas gondolkodás után jutott Sebastian Vettel arra a döntésre, hogy az idei szezont követően befejezi Forma-1-es pályafutását. A német versenyző azt mondja, nem volt könnyű a döntés, ám örül, hogy új fejezet kezdődik számára.

A négyszeres világbajnok 2007-ben debütált a Forma-1-ben, legeredményesebb éveit pedig a Red Bull színeiben produkálta 2010 és 2013 között. Volt a Ferrari versenyzője is, jelenlegi csapatához, az Aston Martinhoz pedig 2021-ben szerződött.

Vettel csütörtökön jelentett be, nem hosszabbítja meg szerződését, és a szezon végén a Forma-1-ből is távozik, hogy családjára, és az élet más fontos dolgaira összpontosítson. A négyszeres világbajnok bevallotta, nem olyan döntés volt ez, amit egy éjszaka alatt hozott meg.

Hirdetés
 

„A végleges döntést szerdán hoztam meg, amikor közöltem a csapattal, hogy befejezem, és nem folytatom tovább. De rengeteg gondolkodás vezetett idáig, szóval igen, azt gondolom, eljött a megfelelő idő arra, hogy más dolgokat csináljak” – mondta a négyszeres világbajnok a Hungaroringen.

„Rengeteg időt emészt fel ez az egész az ember gondolataiban, de fizikailag is nehéz ilyen sokat távol lenni az otthonodtól, a gyerekektől, a családtól. És vannak egyéb dolgok is, érdekel más is, és ezeket a hangokat nem hagyhatom figyelmen kívül.”

„Szóval igen, a kérdés egyre nagyobb lett bennem, míg végül meghoztam a döntést. Nem 100 százalékos, vagy 0 százalékos döntés. Nem arról van szó, hogy mostantól utálok versenyezni. Továbbra is imádok versenyezni, de talán több dolog van, ami a másik irányba húz. Nem félreállok, mert a saját döntésem ez, de örülök, hogy most egy új irányba indulok el.”

Vettel emellett beszélt arról is, egykori riválisa, Lewis Hamilton „központi figurája” lett Forma-1-es pályafutásának.

„Kaptam már olyan kérdést korábban, hogy mit viszek magammal. Az emlékeket, az érzelmeket, a hullámhegyeket és hullámvölgyeket. Azokat az embereket, akikkel találkoztam, Lewis pedig kétségkívül az egyik központi figura ebben a tekintetben. És azokat a barátságokat, amiket kötöttem. Ez mind megmarad. Sokkal nehezebb döntés lett volna, ha ezeket mind fel kellene adnom, és elveszíteném ezeket az embereket. Nyilván nem látom őket majd rendszeresen, mint most, és más lesz, de a barátságok, az emberi kapcsolatok megmaradnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel elismerte, Hamilton központi figurája volt F1-es pályafutásának
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt
Leclerc elmondta, hogyan készül a Ferrari a 2023-as szezonra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!