Vettel elismerte, hogy ő a vétkes - F1VILÁG.HU

Vettel elismerte, hogy ő a vétkes

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője elismerte, hogy ő hibázott, amikor a Brit Nagydíj versenyén összeütköztek Max Verstappennel.
SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari).  Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.

Vettel és Verstappen nagy csatát vívtak a 3. pozícióért, amikor a német pilóta hátulról nekiütközött a Red Bullnak. Szerencséje volt mindkét pilótának, ugyanis folytatni tudták a versenyt – a holland pilóta végül az 5. helyen zárt, Vettel azonban a mezőny végén, pontok nélkül fejezte be a futamot. 

A Ferrari versenyzője elmondta, sajnálja, ami történt, hiszen jó versenyt teljesíthettek volna, az autó teljesítményével is elégedett volt. Végül elismerte, hogy ő hibázott, és a versenybírák is így ítélték meg a helyzetet, ugyanis 10 másodperes büntetésben részesült a futamon.

„Természetesen lehetett volna jó is az eredmény, úton voltunk egy jó verseny felé, a tempónk is rendben volt, de aztán a saját helyzetemet nehezítettem meg” – nyilatkozta Vettel.

A német pilóta a futam után rögtön Verstappenhez ment, és elnézést kért tőle.  

„Nos, az én hibám volt, megelőzött, aztán kiszélesítette a kanyart, aminek köszönhetően volt esélyem visszajönni. Aztán arra számítottam egy másodpercig, hogy jobbra fog menni, és lesz helyem bal oldalt, de aztán nem volt hely – már túl késő volt, és ütköztem vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!