Friss hírek

Vettel elismerte, még nem elég magabiztos az autóban

GP UNGHERIA F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE), Sebastian Vettel, Ferrari,

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel elismerte, nem indult olyan jól számára a monzai hétvége, mint szerette volna.

A német versenyző 140 ezredmásodperccel lemaradva csak a 3. helyen zárta a második szabadedzést Olaszországban, miközben a délelőtti gyakorláson bő 1 másodperc volt a hátránya az élen végző Lewis Hamilton mögött.

„Tudunk még javítani az autón” – mondta a négyszeres világbajnok. „Még nincs meg az az önbizalom, amit szeretnék, és amire szükségünk van itt.”

„Van pár dolog, amelyben jobbnak kell lennünk: az autó egyensúlya, a stabilitás, a fékezés – ami nagyon fontos itt az önbizalom miatt – ezek közé tartozik.”

„Mivel alacsony leszorítóerővel körözünk, fontos, hogy magabiztosan tudjuk bedobni az autót a féktávokra. Még nem tartunk ott, ahol szerintem tarthatunk majd, holnap jobbak lehetünk.”

„Az biztos, hogy gyorsabbak leszünk, mint ma, de hogy mennyivel? Azt nem tudom.”

Vettel tudja, a Mercedesnek igazán fekszik a monzai pálya, de véleménye szerint a Ferrari is ütőképes lehet hazai közönsége előtt.

„Nyilván tudjuk, hogy nagyon erősek itt” – mondta a német. „Ez egy motorigényes pálya, márpedig az elmúlt évben a motor volt az ő fő erősségük. Nagyon gyorsak. De mindenhol gyorsak, ahol pályára gurulnak, szóval erre is számítottunk. De mi magunkra figyeltünk, és majd meglátjuk, mit tehetünk holnap.”

„Tudunk még javítani az autón, és ha pár dolgot sikerül rendezni, jobb formában lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!