Vettel elismerte, nem volt elég bevállalós

A Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel elismerte, túlságosan is visszafogott volt az Osztrák Nagydíj esős időmérőjén.


A Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel elismerte, túlságosan is visszafogott volt az Osztrák Nagydíj esős időmérőjén.

A német versenyző eleve 5 rajthelyes büntetést tudatában vágott neki a szombati kvalifikációnak, ahol végül a két Mercedes, illetve Nico Hülkenberg mögött végzett. Vettel így a 9. helyről rajtol majd vasárnap.

A Ferrari versenyzője elárulta, a 3. szabadedzésen látott tempó alapján sokkal jobbak is lehettek volna ma.

„Az időmérőn látottaknak nem sok közük volt az edzéshez. A végén a szerencséről szólt minden, arról, hogy az ember mennyi kockázatot vállal éppen” – mondta Vettel.

„Minden azon múlt, mikor szeled át a célvonalat – minél később, annál jobb. Utólag úgy látom, nem voltam túl bevállalós, viszont azt gondolom, azoknak, akik mögöttem érkeztek, jobb feltételek álltak rendelkezésükre.”

„Ez persze nem kifogás, de tény. Ahogy mondtam, vállalhattam volna több kockázatot.”

„Délelőtt jónak tűnt a tempóm, az autó nagyszerű volt. Ez jó hír lehet holnapra, erős versenyt futhatunk.”

Vettel úgy véli, a Ferrari jobb stratégiával várja a versenyt, hiszen a Mercedesszel ellentétben ők a szuperlágy gumikkal rajtolnak majd.

„Úgy gondoljuk, hogy ez előny. Különben nem döntöttünk volna így. Azt hiszem, többen is hasonlóképp tettek. Néhányan eredményesek voltak vele a Q2-ben, mások kevésbé.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!