Vettel elismerte, saját hibájából pördült meg - F1VILÁG.HU

Vettel elismerte, saját hibájából pördült meg

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője elismerte, hogy ő hibázott, amikor Lewis Hamilton mögött megpördült a Bahreini Nagydíj versenyén.
Fotó: Scuderia Ferrari

Vettel számára akkor úszott el a remény egy jobb eredmény elérésére, amikor Hamiltonnal küzdött a futam második felében, majd megpördült, és a bokszba kellett hajtania új szett abroncsért. 

Az eset miatt nagyon megsérültek a gumai, ami erős vibrációt okozott, így az első vezetőszárnyát is látványos körülmények között hagyta el a német. A négyszeres világbajnok így csupán az 5. pozícióban zárt Bahreinben. 

„Nehéz volt” – összegezte Vettel a vasárnapi versenyt. „Mindannyian küszködtünk a verseny valamely pontján, de én a futam elején nagyon szenvedtem.”

„Összességében nem volt meg az a tempó, amit szerettem volna. Nem vagyok benne biztos, hogy miért, aztán hibáztam és megpördültem, szóval ez nem volt egy jó este.”

A kérdésre, az erős szél közrejátszott-e az esetnél, Vettel így felelt:

„Valószínűleg nem segített. Hátszél volt abban a kanyarban egész versenyen. Nem tudom, talán a tény, hogy Lewis épp előttem volt és védekezett… Nem tudom. De hirtelen elveszítettem az uralmam az autó felett és ahogy megcsúsztam, már késő volt. Balszerencsés voltam, hogy ennyire megsérültek a gumik, ami azt okozta, hogy az első szárny is letört. Nem volt jó.”

„A csapatnak örülök, de összességében is csalódást keltő nap volt – elölről indultunk és nem ott végeztünk, ahol akartunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!