Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Vettel elismerte, túl mohó volt

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Vettel elismerte, túl mohó volt

Sebastian Vettel a pénteki második szabadedzésen egy megcsúszást követően a gumifalnak ütközött, és a 2011-es év világbajnok elmondta, a történteket csak a mohóságának köszönheti.


Sebastian Vettel a pénteki második szabadedzésen egy megcsúszást követően a gumifalnak ütközött, és a 2011-es év világbajnok elmondta, a történteket csak a mohóságának köszönheti.

Vettel elmagyarázta a baleset körülményeit, amely annak tudható be, hogy a német versenyző a pálya poros feléről igyekezett bevenni a kanyart.

„Elvesztettem az irányítást az autó felett a kanyarbejáratnál” – mondta Vettel.

„Kicsit szélesen vettem a kanyart, rámentem a rázókőre, az autó hátulja elúszott, és már nem tudtam megfogni.”

Mivel az autó nem sérült meg súlyosan, néhány perccel az edzés leintése előtt Vettelnek még sikerült kimennie a pályára, hogy folytathassa az edzéstervet.

„Szerencsém volt, hogy a végén még ki tudtam menni, szóval nem volt túl nagy a kár, ami jó. Majd meglátjuk, hogyan tovább.”

A kétszeres világbajnok szerint túl sokat akart, amikor a kanyarbejárathoz érkezett, ezért történhetett a baleset, ám végül szerencséje volt.

„Azt hiszem, csak túl mohó voltam, sokat akartam a bejáratnál. De szerencsére a gumifal csak lecsiszolta kicsit az autót. Ha kimész a poros ívre, elveszted a tapadást.”

Vettellel ellentétben csapattársa, Mark Webber elégedetten zárta az első két szabadedzést, neki ugyanis sikerült a tervezett ütemben haladnia, és a napi programot teljesítenie.

„Mindent összevetve ez egy nagyon jó nap és este volt számunkra. Minden adatot megkaptunk, a terv szerint haladtunk. Most pedig majd alaposan átnézzük őket.”

„Nagyon jól haladunk. Elégedett vagyok az autóval és jó érzéseim vannak. Elő kell készítenünk néhány dolgot, hogy a legtöbbet hozhassuk ki egy körből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik a Nürburgringen!