Friss hírek

Vettel elismerte, túlvállalta magát az időmérőn

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elismerte, túl sok kockázatot vállalt a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén, ez vezetett végül ahhoz, hogy a gumifalnak csapta versenyautóját.

A német versenyző a Q2-ben próbálta kiharcolni a kvalifikáció utolsó szakaszába történő bejutást, a szocsi pálya 4-es kanyarjában azonban megcsúszott, és a gumifalnak ütközött Ferrarijával.

Vettel szerencsére nem sérült meg, autója azonban csúnyán összetört, így nem is tudta folytatni az időmérőt.

A négyszeres világbajnok a történtek után elárulta, eleve sokat küszködött az autóval, a baleset előtt pedig próbált némi kockázatot vállalni.

„Nos, elveszítettem az uralmat az autó felett… Igazából már a 2-es kanyarban is, és aztán a 4-esben újra, amit már nem tudtam megfogni” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Az időmérőn főleg a 1-es szektorban küszködtem. Próbáltam egy kicsit többet kockáztatni, de aztán a 2-es és 4-es kanyarban is elveszítettem az uralmamat az autó felett. Nyilván nem vagyok boldog, de a délelőtti edzéshez képest küszködtem kissé délután.”

Vettel így a 15. helyet szerezte meg az időmérőn, ám jó esély van rá, hogy a mezőny végéről, vagy a bokszutcából rajtol majd a vasárnapi versenyen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!