Portugál Nagydíj
GP RUSSIA F1/2020 -  VENERDI 25/09/2020   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari

Vettel elismerte, túlvállalta magát az időmérőn

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Vettel elismerte, túlvállalta magát az időmérőn

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elismerte, túl sok kockázatot vállalt a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén, ez vezetett végül ahhoz, hogy a gumifalnak csapta versenyautóját.

A német versenyző a Q2-ben próbálta kiharcolni a kvalifikáció utolsó szakaszába történő bejutást, a szocsi pálya 4-es kanyarjában azonban megcsúszott, és a gumifalnak ütközött Ferrarijával.

Vettel szerencsére nem sérült meg, autója azonban csúnyán összetört, így nem is tudta folytatni az időmérőt.

A négyszeres világbajnok a történtek után elárulta, eleve sokat küszködött az autóval, a baleset előtt pedig próbált némi kockázatot vállalni.

„Nos, elveszítettem az uralmat az autó felett… Igazából már a 2-es kanyarban is, és aztán a 4-esben újra, amit már nem tudtam megfogni” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Az időmérőn főleg a 1-es szektorban küszködtem. Próbáltam egy kicsit többet kockáztatni, de aztán a 2-es és 4-es kanyarban is elveszítettem az uralmamat az autó felett. Nyilván nem vagyok boldog, de a délelőtti edzéshez képest küszködtem kissé délután.”

Vettel így a 15. helyet szerezte meg az időmérőn, ám jó esély van rá, hogy a mezőny végéről, vagy a bokszutcából rajtol majd a vasárnapi versenyen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!