Vettel elmondta, mit tett volna a Ferrari a Mercedes helyében - F1VILÁG.HU

Vettel elmondta, mit tett volna a Ferrari a Mercedes helyében

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője harmadikként ért célba az F1-es Orosz Nagydíj versenyén, és a nyilatkozatok során egyedül ő mosolygott…

A Mercedes az Orosz Nagydíj hétvégéjén végig előnyben volt a Ferrarival szemben, ennek megfelelően a versenyen is az első két helyen végeztek. A csapatnál azonban nem volt felhőtlen az öröm, mivel csapatutasítást hajtottak végre, és Bottastól gyakorlatilag elvették az első helyet, hogy a bajnoki pontversenyt vezető Hamiltonnak adják azt.

Vettel elmondta, szerinte ezzel nincsen semmi probléma, és ha ők ilyen helyzetben lettek volna, ugyanígy cselekedtek volna a bajnokságnak ezen a pontján.

„Csapatként elsőosztályú munkát végeztek. A maximumot hozták ki a versenyből, a bajnoki küzdelem állásának megfelelően. Az ő helyzetükben ugyanígy cselekedtünk volna.

A német versenyző hozzátette, ma ez volt a legjobb eredmény, amit elérhettek, mert nem tudott közelebb kerülni Bottashoz a verseny végén – ennek ellenére nincs elkeseredve.

„Azt hiszem, ma stratégiailag nem hibáztunk. Nem örülök, hogy 3. lettem, de elégedett vagyok, mert tudom, hogy nem tudtuk volna jobban csinálni.”

Vettel hozzátette, igyekszik nem a bajnokságra koncentrálni, sokkal inkább arra, hogy minden versenyen a maximumot nyújtsák – így a vb-esélyeivel kapcsolatban sem szeretne nyilatkozni.

„Még 5 versenyünk van, és 50 pontos hátrányban vagyunk. Nem könnyű a Forma-1. Továbbra is a lehető legjobbat kell nyújtanunk. Nem az van a szemem előtt, hogy kicsúszik a bajnoki cím a kezünkből. Versenyről versenyre gondolkodom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!