Vettel elnézést kért Ocontól - F1VILÁG.HU

Vettel elnézést kért Ocontól

Sebastian Vettel, az Aston Martin versenyzője összesen 5 büntetőpontot szerzett az F1-es Bahreini Nagydíjon – az időmérő után a futamon is bezsebelt kettőt az Esteban Oconnal történt ütközés miatt, amiért vállalta a felelősséget.

Vettel Oconnal harcolt a 12. helyért, amikor a célegyenes végén a német kerekei blokkoltak, emiatt hátulról eltalálta az Alpine versenygépét, így mindketten megpördültek. 

„Azt gondoltam, jobb oldalon marad, aztán visszajött balra, közvetlenül előttem volt, nekem pedig blokkoltak a kerekeim. Szóval valószínűleg az én hibám volt” – mondta Vettel. 

 

Rögtön utána beszéltem vele, és egyetértettünk, szóval nincs túl sok minden, amin át kell rágnunk magunkat.”

Vettel az eset miatt 10 másodperces időbüntetést, valamint két büntetőpontot is kapott, így ezen a hétvégén összesen már ötöt zsebelt be – az időmérőt követően hármat kapott a hátrasorolás mellé, amiért nem lassított le kellőképp a dupla sárga zászlónál. 

Ocon elmondta, Vettel elnézést kért tőle, ugyanakkor biztos benne, ha a top 10-ben küzdöttek volna, akkor sokkal boszúsabb lenne

„Újranéztem a balesetet. Idejött és bocsánatot kért, megkapta a büntetést érte, szóval rendben van” – nyilatkozta a francia. „Ha a pontokért harcoltunk volna, nyilván mérgesebb lennék.”

„De én a saját ívemet tartottam, és úgy tűnt, hogy ő jött a mögöttem lévő turbulens levegőbe. Szóval elmozdult balra, a normál ívre, de elveszítette a tapadást, blokkoltak a kerekei és hátulról belémjött.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!