Vettel: Én magam vagyok a legnagyobb ellenségem

Fotó: Singapore GP Media
Sebastian Vettel, Ferrari SF71H at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Preparations, Marina Bay Circuit, Singapore, Thursday 13 September 2018.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, neki és csapatának, a Ferrarinak arra kell koncentrálniuk, hogy ne hibázzanak a 2018-as szezon hátralévő versenyein, és a legtöbbet hozzák ki lehetőségeikből – így megnyerhetik a világbajnoki címet.

Vettel idén több látványos hibát is elkövetett Azerbajdzsánban, Franciaországban, Németországban, illetve legutóbb Olaszországban.

A német így 30 pontos hátrányban van a pontversenyben Lewis Hamiltonnal szemben – miközben már csak 7 verseny van hátra az idei bajnokságból.

A Szingapúri Nagydíj előtt Vettel azt mondta, fontos, hogy a legtöbbet hozza ki versenyautójából a bajnokság hajrájában.

„Szerintem számomra elég egyértelmű a dolog. Azt gondolom, én vagyok saját magam legnagyobb ellensége. Nagyszerű autónk van, olyasvalami, amivel képes vagyok játszani, és minden esélyünk meg van arra, hogy megcsináljuk” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Nyilván Lewis vezeti a bajnokságot jelenleg, ő van elöl, és ő az, akit le kell győzni. De azt gondolom, minden esélyünk megvan.”

„Ahogy mondtam, mi leszünk saját magunk legnagyobb ellensége, nem pedig ő, vagy ők, mint csapat. Azt gondolom, magunkra kell fókuszálnunk. Ha így teszünk, nagyon jó esélyünk lesz arra, hogy jól szerepeljünk és versenyeket nyerjünk.”

Amikor arról kérdezték, elégedetlen-e saját maga teljesítményével, a német így felelt: „Nos, nem. De azt gondolom, normális, hogyha sok versenyen veszünk részt, néha úgy érezzük, szerepelhettünk volna jobban, vagy jobban kellett volna teljesítenünk különböző okok miatt.”

„Azt gondolom, voltak olyan versenyek is, ahol nem kellett volna, hogy ennyire jók legyünk, mégis jók voltunk. A legrosszabb viszont kétségkívül Németország volt. Szerintem a legfontosabb az, hogy tudom, mi történt, meg tudom magyarázni, és aztán mindenkinek meglehet a saját véleménye a történtekről.”

„Szerettem volna nyerni Németországban természetesen, de annyira nem zavar a dolog, és általában előre tekintek, nem pedig arra fókuszálok, mit tehettünk volna másképp, hogy elkerüljük a történteket.”

Vettel elárulta, nagyon várja a hétvégi Szingapúri Nagydíjat, melyet 2011-ben, 2013-ban és 2015-ben is meg tudott nyerni.

„Ez a legkeményebb verseny egész évben – mentálisan és fizikálisan is. Az embernek az az érzése, soha nem lehet elég felkészült.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!