Vettel: Érdekes kihívás lesz egyazon pályán két versenyt teljesíteni

Sebastian Vettel, mask, Scuderia Ferrari, Mugello
Fotó: Scuderia Ferrari
Új kihívásokat tartogat majd a Forma-1 csapatai számára az, hogy bizonyos versenyhelyszíneken két futamot is megrendeznek idén – mondja Sebastian Vettel.

A világbajnokság ezen a hétvégén Ausztriában rajtol majd, a Red Bull Ringen azonban egy hét múlva egy második versenyhétvégét is lebonyolítanak.

Mindez pedig érdekes kihívások elé állítja az F1-es mezőnyt, Sebastian Vettel szerint pedig nagyon fontos lesz az, hogy az első hétvégén a lehető legtöbbet tanuljanak, a gyűjtött információkat pedig felhasználják.

A négyszeres világbajnok természetesen alig várja már, hogy újra versenyezzen.

„Mindenekelőtt alig várom, hogy újra versenyautóba üljek. Nagyon régóta várunk már erre. Jó volt belekóstolni egy kicsit Mugellóban, de az igazi mégiscsak az lesz, ha az idei autóval térhetünk vissza a valódi versenyzéshez” – mondta Vettel.

„Ausztriát nagyon szeretem, akárcsak a pályát, szóval jó tudni, hogy hamarosan visszatérhetünk!”

Vettel szerint érdekes lesz, hogy a csapatok hogyan taktikáznak majd az egyazon pályán megtartott futamokon.

„Nincs még olyan jellegű tapasztalatom, hogy visszatértem volna egy hét után ugyanarra a pályára. Viszont már elég régóta vagyok az F1-ben, szóval tudom, hogy a második hétvégén a tökéletesség szintje még magasabb lesz, a hibázási szint pedig még lejjebb csökken. Azt gondolom, meg kell majd bizonyosodnunk arról, hogy annyit tanulunk, amennyit csak lehet, és olyan gyorsak leszünk, amilyen gyorsak csak tudunk, és az első héten tanultakat továbbvisszük a második versenyhétvégére.”

„Lesz lehetőség – főleg a verseny esetében – felülvizsgálni a stratégiát, 7 nap múlva pedig kapunk egy második esélyt. Majd meglátjuk, hogyan birkózunk meg ezzel a kihívással.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései