Brit Nagydíj

Vettel érkezése lendületet adhat a Red Bull Racingnek

Mark Webber elmondta, hogy Sebastian Vettel érkezése a Red Bull Racing istállóhoz a jövő évben, arra készteti a csapatot, hogy mielőbb javítson teljesítményén, miután a fiatal német csúnyán elverte a Toro Rossóval az anyacéget az idei esztendőben.

Mark Webber elmondta, hogy Sebastian Vettel érkezése a Red Bull Racing istállóhoz a jövő évben, arra készteti a csapatot, hogy mielőbb javítson teljesítményén, miután a fiatal német csúnyán elverte a Toro Rossóval az anyacéget az idei esztendőben.

Amint megkapta a 2008-as Red Bull karosszériát, a Toro Rosso feltámadt az idei évben, és egyik pillanatról a másikra junior csapatból élcsapattá nőtte ki magát, háttérbe szorítva az anyacéget.

Bár joggal merül fel a kérdés, hogy Vettel vajon jó cserélt csinált-e, Webber mindenkit megnyugtatott, hogy a Red Bull mindent megtesz azért, hogy a csapatváltás egyik fél számára se legyen visszalépés.

“Érkezésével hatalmas nyomás van a csapaton, mert a váltásnak előrelépésnek kell lennie, így a teljesítményét tekintve, legalább olyan autót kell adniuk (RBR) neki, mint amit a Toro Rosso biztosított számára az idei évben” – mondta az ausztrál pilóta az Autosportnak.

“Úgy gondolom, hogy mindenképpen jót tesz a csapatnak, hogy Sebastian személyében egy olyasvalaki érkezik hozzánk, aki egy másik csapatnál, egy relatíve ugyanolyan autóval gyors tudott lenni. Örülök, hogy csatlakozik hozzánk. Mindig is híve voltam annak, hogy új ötleteket hozzunk más csapatoktól, legyen az versenyző, vagy mérnök. Szerintem ez jó dolog, és néha segíthet.”

Bár sokak szerint a Toro Rosso a Ferrari motor ereje miatt kerülhetett előnybe az anyacéggel szemben az idei évben, Webber elmondta, hogy a Red Bullnak jóval több problémája volt, mint a Renault V8-as erőforrása.

“Nem lehet mindent a balszerencsére fogni. Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy Bourdais és Vettel a legtöbb helyen gyorsabb volt nálunk, Hogy miért? Nem tudom. De nem csak Sebastian, hanem Bourdais is.”

Webber azt is bevallotta, hogy hatalmas csalódás volt számukra a Red Bull igen gyenge teljesítménye a szezon második felében, mikor mindössze csak öt pontot szereztek a Toro Rosso 32 pontjához képest, nem is beszélve arról, hogy a fiókcsapat megnyerte az Olasz Nagydíjat.

“Nem engedtünk le, de egyszerűen nem szereztünk elég pontot, ez nyilvánvaló” – folytatta. “Minden versenyen a legjobb tudásunkat nyújtottuk, azonban a szezon elejéhez képest egyértelműen visszaestünk az idény második felében.”

Bár úgy érzi, Vettel érkezése komoly löketet adhat a Red Bullnak, Webber elmondta, hogy nem tart a fiatal némettől.

“Sok csapattársam volt már az elmúlt években, sok olyan is akadt köztük, akiket a jövő bajnokának neveztek” – magyarázta az ausztrál. “Az a legfontosabb, hogy csakis magadra és a te dolgaidra figyelj. A lehető legtöbbet kell kihoznod magadból, és a csapatodból. Soha nem aggódtam a csapattársaim miatt.”

“Egy új fejezet kezdődik meg a karrieremben, egy új csapattárssal, de nem készülök másképpen a jövő évre, mint a korábbiakra. Úgy gondolom, hogy egy kiváló párost alkotunk majd. Rengeteg tapasztalatot szerzett rövid idő alatt (Vettel), hiszen egy hatalmas tehetséggel megajándékozott fiatal versenyző.”

“Azonban a legijesztőbb dolog benne, hogy egyre csak jobb lesz. Bízom benne, hogy harmonikus lesz köztünk a kapcsolat, ami eddig nagyon jól alakul. Természetesen, mikor egy csapatban versenyzel, a kettőtök közötti kapcsolat néha megváltozhat, de ezzel nincs is semmi probléma.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS