Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel: Erre nem lehet büszke az FIA

Sebastian Vettel az F1-es Belga Nagydíj időmérő edzésén, Lando Norris balesete előtt is jelezte, hogy félbe kellene szakítani a kvalifikációt – így nem meglepő, hogy a történtek után kifakadt a német versenyző.

A Forma-1 mezőnye vizes pályán kezdte meg a Belga Nagydíj időmérő edzését, ráadásul csak csúszással indították el a kvalifikációt. Később újabb csapadék érkezett a pályára, a Q3 kezdetén pedig Vettel jelezte, hogy félbe kellene szakítani az edzést.

Néhány perccel később Lando Norris csúnya balesetet szenvedett – Vettel ezt követően felháborodottan üzent az FIA-nak csapatrádión keresztül.  

Az Aston Martin pilótája szerint az FIA versenyigazgatója ma nem hozott jó döntéseket.

„Úgy gondolom, Michael sem büszke arra, ami történt” – mondta a német. „Könnyű utólag okosnak lenni, de szerintem meg kell találnunk a módját, hogy jobban figyeljünk azokra az információkra, amik rendelkezésünkre állnak.”

„Amikor az Eau Rouge-hoz értem és felértem az emelkedőn, sok víz volt ott, és piros zászlót kértem. Az az igazság, hogy egyáltalán nem kellett volna elkezdeni az edzést.”

„Van egy csomó dolog, amit jobban is csinálhattunk volna. Azt hiszem, jobb túl sokszor túl óvatosnak lenni, mint egyszer nem eléggé óvatosan cselekedni. Jó, hogy semmi nem történt, ez a fő dolog, de Lando számára más végkimenetele is lehetett volna, és nem tudom, hogy tehetett-e volna bármit” – folytatta Vettel.

„Az a baj, hogy mindig mondhatjuk, hogy ha nem érezzük magunk biztonságban, akkor álljunk ki. De ez furcsa helyzet, mert mindenki ugyanabban a pozícióban van, és nem akarsz kiesni, javítani akarsz. Szóval ennek a döntésnek nem teljesen rajtunk kellene múlnia.”

„Később kezdtük az időmérőt, amikor kevesebb víz volt a pályán, szóval nem értem, hogy miért nem az történt, hogy egyszerűen nem kezdjük el.

„Ahogy mondtam, utólag könnyű beszélni, de a fő dolog, hogy ez még egyszer ne történjen meg.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!