Friss hírek

Vettel értékeli, hogy Verstappen személyesen kereste meg

Fotó: Scuderia Ferrari

A verseny után Max Verstappen megkereste Sebastian Vettelt, hogy beszéljenek a Kínai Nagydíjon történt ütközésről, a versenyzőknek sikerült tisztázniuk az incidenst.

Verstappen a frissebb abroncsokkal Sebastian Vettellel csatázott a versenyen, amikor a 14-es kanyarban bebújt a Ferrari mellé, ám blokkoltak a kerekei, és ütközés lett az eset vége. (Videó az esetről itt.) Mindketten megpördültek, és habár folytatni tudták a futamot, Vettel padlólemeze megsérült, Verstappen pedig értékes pozíciót veszített.

A futam után Vettel elmondta, felesleges manőver volt Verstappentől a dolog, ugyanis látva a Red Bull erős tempóját, nem védte volna agresszíven pozícióját. A holland azonban elismerte, hogy hibázott, és személyesen is elnézést kért a némettől.

„Rögtön utána odajött hozzám” – mondta Vettel. „Rájött, hogy hibázott. Azt mondtam neki, hogy „nézd, a futamok hosszúak, és a dobogós helyedet dobtad el”. Szerencsés volt, hogy folytathatta, én is szerencsés voltam, de ez az egész szükségtelen volt.”

Azt hiszem, megértette. Elismerte, hogy elrontotta. Azt kérdezik tőlem, hogy ez kor kérdése-e, de nem. Annyi versenyen túlvan már. Hátszél volt az egész futamon, és 41 kör után már tudod, hogy elég trükkös a helyzet ott fékezéskor. De ilyen van.”

Értékelem, hogy egyenesen hozzám jött. Mondtam neki, hogy ez volt a helyes módja annak, hogy elintézzük: szemtől szemben, nem pedig a médián keresztül, felfújva a dolgot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek