Friss hírek

Vettel értetlenül áll a büntetése előtt

Sebastian Vettelt meglepte, hogy gyorshajtáson kapták a boxutcában, ami miatt egy áthajtásos büntetést kapott, mellyel minden esélye elszállt arra, hogy harcba szálljon a győzelemért a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon.

Sebastian Vettelt meglepte, hogy gyorshajtáson kapták a boxutcában, ami miatt egy áthajtásos büntetést kapott, mellyel minden esélye elszállt arra, hogy harcba szálljon a győzelemért a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon.

A Red Bull Racing német pilótájának minden esélye megolt arra, hogy felálljon a dobogóra, sőt akár még a győzelmet is megszerezze a mai versenyen, azonban második kiállására túl gyorsan érkezett meg a boxutcába, ami nem tudja, hogyan fordulhatott elő.

“A negyedik hely volt a maximum, amit elérhettünk” – mondta az érintett a BBC Sportnak.

Hirdetés
 

“Természetesen minden esélyem megvolt arra, hogy felálljak a dobogóra. Úgy érzem, különösen a második etapban voltunk gyorsak, és nyomást tudtunk gyakorolni az élen álló Lewisra.”

“Persze tudtam, hogy előbb fogok kihajtani a boxba, és nem lesz esélyem megelőzni a kiállás alkalmával, így nem is hajtottam annyira, ezért is lepett meg, amikor közölték velem, hogy egy áthajtásos büntetést kapok gyorshajtás miatt.”

“Ahogy azt már mondtam, nem kapkodtam, sehova sem siettünk, így nem tudom, hogyan fordulhatott elő, hogy túl gyorsan hajtottam. Meg kell néznünk, nem történt-e valamilyen elektronikai probléma, de előtte és utána is működött, szóval nehéz mit mondani.”

“Mindenesetre csalódottak vagyunk, mert az autó gyors volt. A rajtnál nem volt szerencsém, aztán az első és a második etapban is forgalomba ütköztem, majd jött a büntetés, így a negyedik hely volt a maximum, amit elérhettünk.”

Vettelnek ugyan matematikai esélye még van a világbajnoki cím megszerzésére, ám 25 pont a lemaradása a listavezető Jenson Buttonnal szemben, miközben már csak 30 pont kiadó az utolsó három versenyen.

A német pilóta azonban nem adja fel, minden egyes futamot a győzelem reményében kezd meg: “Ugyanazt fogjuk tenni, mint ezen a versenyen. A maximumot fogjuk nyújtani, és megpróbálunk győzelmet szerezni.”

“Úgy gondolom, hogy ehhez a mai napon is nagyon közel voltunk, legalábbis megvolt az esélyünk. Persze nem lett volna egyszerű megelőzni Lewist, az egyenesek és a KERS miatt. Azonban a hátralévő versenyeken mindent megteszünk majd azért, hogy győzzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!