Vettel: Érthető Hamilton álláspontja, hogy miért vagyunk itt - F1VILÁG.HU

Vettel: Érthető Hamilton álláspontja, hogy miért vagyunk itt

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője bizonytalan azt illetően, törölni kellene-e az F1-es versenyeket, azonban elmondta, bízniuk kell az FIA döntésében.
TEST T1 BARCELLONA - VENERDì 21/02/20 - SEBASTIAN VETTEL Ferrari

Hétvégén rendezik az F1-es Ausztrál Nagydíjat, ahova a 300 000 nézőt is beengedik, a tervek szerint tehát változatlanul zajlanak majd az események. Négy F1-es csapattag azonban már karanténba került koronavírus-fertőzés gyanúja miatt, Lewis Hamilton pedig elmondta, sokkoló számára, hogy megrendezik a melbourne-i versenyt

Vettel elmondta, teljesen érthető Hamilton álláspontja, jelenleg ugyanis óriási a bizonytalanság a paddockban – hiszen nem tudhatják, van-e még fertőzött közöttük. 

„A szituáció most átláthatatlan” – nyilatkozta Vettel. „Sok sporteseményt lemondanak, így felmerül a kérdés, hogy mi a Forma-1-gyel hol állunk. Lewisnak teljesen igaza van, amikor felveti, hogy tulajdonképpen hogyhogy itt vagyunk.

„Nagyon nehéz szerintem helyesen megítélni a helyzetet. Bíznunk kell az FIA ítélőképességében, hogy helyesen cselekedjünk. A kérdés inkább az, hogy mennyi kontrollunk van efelett?”

„Lehet, hogy néhány ember már beteg, de nem látjuk” – folytatta Vettel. „Azt sem tudom, hogy mennyi ideig tart, míg egy betegséget észrevesznek. Lehet arról vitatkozni, hogy ezt nem kellene-e mindannyiunknak jobban tudni.”

„Vigyáznunk kell. Nem tudom, hogy mit fogunk csinálni, amikor meglesz az első fertőzött a paddockban. Remélem, nem jutunk odáig, hogy súlyos esetek vagy halálesetek lesznek. Akkor az lenne a pont, amikor tényleg be kell húznunk a kéziféket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!