Friss hírek

Vettel és Gasly egymástól centikre csatáztak Monacóban

A vasárnapi Monacói Nagydíj egyik, ha nem a legkeményebb csatáját vívta meg a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, valamint az AlphaTauri ifjú pilótája, Pierre Gasly.

Vettel később állt ki kerékcserére, mint a sokáig előtte autózó Gasly, a taktika pedig remekül működött az Aston Martin számára – igaz, nem sokon múlt, hogy baleset legyen kettejük párharcából a Beau Rivage-ban.

Vettel ugyanis épp hajtott ki a bokszutcából, amikor a már üzemmeleg abroncsokkal érkező Gasly megpróbálta legyorsulni őt. A német azonban nem hagyta magát, és végül ellenfele előtt tudott maradni.

Gasly szerint alig 2 cm lehetett a két autó között – az élő televíziós közvetítés nézői azonban egy meglehetősen furcsa rendezői akció miatt lemaradtak róla.

„Tudtam, hogy szoros lesz, de hogy ennyire?” – mondta Vettel a leintés után.

„Végig előrébb voltam egy orrhosszal, és láttam őt, de annyira azért nem, hogy tudjam, mennyivel voltam előrébb. Szinte fej-fej mellett haladtunk. Ő pedig nem tudta, hogy látom-e őt. Szóval egy ponton elvette a gázt. Adtam neki helyet, de friss gumikon voltam, és a piszkos ívre is kerültem, szóval nem volt egy kényelmes helyzet!”

Gasly azt mondja, nagyon szoros küzdelem volt, és centiken múlt, hogy elfértek egymás mellett.

„Ha az autó 2 méter, akkor ő 2 méter és 2 cm helyet hagyott nekem!” – mondta a francia, aki végül Vettel mögött, a 6. helyen ért célba a versenyen.

„Szerintem csak 5 tized hiányzott a dombon felfelé. Ha 5 tizeddel gyorsabb vagyok, akkor jobban alakulhatott volna. A kivezető körömön ott volt mögöttem Lewis [Hamilton]. Védekeznem kellett, és nagyon gyenge volt a tapadásom. Küszködtünk a kivezető körökkel egész hétvégén. Szóval ezt meg kell vizsgálnunk. És volt egy kék zászlónk is, szóval veszítettünk némi időt akkor.”

Videón a küzdelem:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!