Vettel és Hamilton alig várják a további csatákat - F1VILÁG.HU

Vettel és Hamilton alig várják a további csatákat

HIRDETÉS

Szívesen csatázna egymással a világbajnoki címért a 2017-es Forma-1-es idényben Sebastian Vettel és Lewis Hamilton.


Szívesen csatázna egymással a világbajnoki címért a 2017-es Forma-1-es idényben Sebastian Vettel és Lewis Hamilton.

Vettel vasárnap megnyerte az évad első versenyét Melbourne-ben, noha a pole pozícióból nem ő, hanem riválisa, Lewis Hamilton vágott neki a versenynek.

Ezzel bebizonyosodott, hogy a Ferrarival igenis számolni kell 2017-ben: Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója biztos benne, az olaszok az egész idény során méltó ellenfélnek bizonyulnak majd.

Természetesen a Melbourne-ben az első és második helyen befutó Vettel és Hamilton is izgatottan várja a további küzdelmeket.

„Bizonyította, hogy ő az egyik legerősebb versenyző a mezőnyben, és nyilván imádnám, ha egy szoros csatát vívhatnánk idén” – mondta Vettel Lewis Hamiltonról.

„Jelenleg úgy tűnik, hasonlóan erős autóink vannak. Remélem, hogy így marad, és aztán majd meglátjuk, hogy alakul.”

„Nyilván nagyon szórakoztató a győzelmekért harcolni, és a legjobbakkal csatázni.”

Vettel hozzátette, „rendkívül tiszteli” a háromszoros világbajnok Hamiltont, a tisztelt pedig természetesen kölcsönös.

„Végre olyan időszakhoz érkeztünk el, melyről elmondhatjuk, hogy igazi verseny van” – mondta Hamilton, aki szerint „megtiszteltetés” Vettel ellen csatázni az F1-es mezőnyben.

Hirdetés

„Bárcsak sokkal szorosabb csatákatat vívhatnánk, mint ma, de mivel hasonló a tempónk, még mindig azt gondolom, hogy nagy csata vár ránk az idei szezonban.”

„Fizikailag és mentálisan is megterhelő küzdelem lesz, de ahogy Sebastian is mondta, a Forma-1 arról szól, hogy a legjobbakkal harcolunk, és ettől csak még keményebbe dolgozik az ember. Én pedig alig várom már.”

Vettel pályafutása 4. győzelmét aratta a Ferrari színeiben, ám szerinte még korai jóslatokba bocsátkozni a bajnokság végkimenetelét illetően.

„Az első versenyén után még nem érdemes nézni a tabellát. Lépésről lépésre kell haladni. Jó tudni, hogy nagyszerű autónk van, de ez még csak a kezdet. Új szabályok, új generációs autók – rengeteg fejlődésen mennek még keresztül.”

„A vasárnapi eredménynek viszont nagyon örülök, és bárhogy is alakul, az biztos, hogy ez a győzelem nem árt!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!