Vettel és Hülkenberg sem volt opció a Red Bull számára

Sem Sebastian Vettel, sem Nico Hülkenberg szerződtetését nem fontolgatta komolyan a Red Bull Forma-1-es csapata – erősítette meg az istállót irányító Christian Horner.

Az energiaital-gyárosok pénteken jelentették be, 2021-ben Sergio Perez lesz Max Verstappen csapattársa – a mexikói Alex Albon helyét veszi át, aki teszt- és tartalékversenyzőként folytatja a munkát a Red Bullnál.

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke elárulta, valójában csak Perez volt az egyetlen igazi esélyes Albon helyére, hiába pletykáltak tehát korábban Sebastian Vettel, vagy Nico Hülkenberg esetleges leigazolásáról.

Hirdetés
 

„Nem. Nem volt más” – mondta Horner.

„Egy rövid egyeztetés volt Nico Hülkenberggel. De a dolgok az elmúlt hónapban gyorsultak fel igazán.”

A szakember szerint szerencsés a Red Bull, hogy egy olyan toppilóta, mint Perez, elérhetővé vált.

„Figyelemreméltó dolog ez – úgy értem, egy kicsit őrültek a körülmények, nemde? Nico Hülkenberg is egy kiváló versenyző, akinek tényleg helye kellene, hogy legyen az F1-ben. De szerencsénk volt azzal, hogy Sergiónak nem volt ülése, és mivel más opciói sem voltak, kellő időnk is volt, hogy befejezzük a szezont Alexszel, mielőtt döntést hozunk.”

Bár a Red Bullnak van juniorprogramja, nem volt olyan versenyző, akit be lehetett volna ültetni egy F1-es topcsapathoz.

„A juniorprogramból nem volt esélyes versenyző. Ezért úgy döntöttünk, hogy 2007 után először kívülről hozunk pilótát. Lehetetlen volt elmenni Sergio idei teljesítménye mellett. Nagyszerű szezont produkált, főleg az év második felében. Igazán kiérdemelte ezt az ülést.”

„A lehető legerősebb csapattal akarunk felállni, hogy felvehessük a harcot a Mercedesszel – ehhez mindkét autóra szükség van. Azt gondolom, Sergio kellő tapasztalattal és tudással rendelkezik, és kiváló csapattársa lesz Maxnak jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!