Friss hírek

Vettel és Verstappen is kalapot emel Hamilton teljesítménye előtt

A rivális versenyzők is kalapot emeltek Lewis Hamilton teljesítménye előtt – a brit versenyző a hétvégi Eifel Nagydíjon beállította Michael Schumacher 91 futamos győzelmi rekordját.

Hamilton 2007-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, első győzelmét az az évi Kanadai Nagydíjon szerezte meg a McLarennel, 2008-ban pedig a világbajnoki címet is megszerezte a wokingiakkal.

Pár évvel később a Mercedeshez szerződött, ahol további 5 vb-címet szerzett, vasárnap, a Nürburgringen pedig pályafutása 91. futamgyőzelmét is bezsebelte.

A Mercedes versenyzője óriási léptekkel halad afelé, hogy év beállítsa Michael Schumacher újabb rekordját hetedik vb-címe megnyerésével.

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen a futam után méltatta Hamiltont, egyben hozzátette: biztos benne, az angol nem áll meg ennyi győzelemnél.

„Ez egy hihetetlen eredmény. 91 győzelem… Mindenki azt gondolta, lehetetlen lesz elérni, igaz?” – mondta Verstappen. „Azt gondolom, igazán hihetetlen és lenyűgöző, hogy sikerült neki. És biztos vagyok benne, hogy lesznek még győzelmei – és valószínűleg világbajnoki címei is.”

„Szóval igen, nagyon lenyűgöző. És nehéz lesz megdönteni.”

Verstappen az Eifel Nagydíj utáni sajtótájékoztatón dicsérte Hamiltont, ahol a 3. helyen befutó Daniel Ricciardo is mondott néhány szót.

„Le a kalappal! Annyi siker, mint amennyi Lewisnak van most, és nyilván Michaelnek is… Már több mint egy évtizede itt van a sportban, és folyamatosan jó teljesítményt mutat az élen, ami szintén nem könnyű.”

„Lehet jó csomagod, jó autód, hogy megcsináld, de minden héten meg kell csinálni, amikor kialszanak a lámpák. Könnyű mondani, mint megcsinálni. Óriási tisztelet érte. És az ajándék is, amit kapott, Michael egyik sisakja – az egyik legkirályabb ajándék, amit valaha láttam a sportban, szóval nagyon jó volt ezt látni ma.”

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel a 3. helyet foglalja el a legtöbb győzelmet szerző F1-es pilóták listáján: a német 53-szor nyert eddig, és bár kicsit sajnálja, hogy gyerekkori hőse, Michael Schumacher rekordját beállította Hamilton, gratulált a Mercedes versenyzőjének.

„Jobban nem is tisztelhetném az erőfeszítéseit! Egy olyan szám ez az én fejemben, melyről azt gondoltam, soha nem lesz megdöntve, vagy beállítva. És szerintem biztosak lehetünk abban, hogy tovább növeli majd ezt a számot!” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

„De ettől függetlenül el kell mondjam, hogy nekem mindig Michael lesz a hősöm, és szerintem Michaelben volt valami, amit én eddig nem láttam más versenyzőben. Talán csak maga a tény, hogy felnéztem rá, amikor gyerek voltam, Lewisra viszont nem, amikor gyerek voltam, hiszen vele versenyeztem! Szóval más helyzet alakult ki.”

„De talán 10, 15 vagy 20 év múlva jobban csodálom majd ezért. Nyilván, amikor még az ember aktív, magára figyel, nem igazán a többiekre. Jobban nem is örülhetnék annak, amit elért!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!