Vettel esős időmérőben bízik - F1VILÁG.HU

Vettel esős időmérőben bízik

Sebastian Vettel, az Aston Martin F1-es versenyzője egyelőre nem teljesen elégedett a Török Nagydíj első két szabadedzését követően, ám bízik benne, hogy szombaton előrelépéseket tehetnek, és az időjárás is nekik kedvez majd.

Vettel az első szabadedzésen a 13., a másodikon a 16. helyen zárt, legjobb körideje 1:25.229 volt – a német pilóta szerint nem biztos, hogy a beállítások terén jó irányba haladtak pénteken, de szombaton még lesz lehetőségük korrigálni.

„Összességében úgy gondolom, erős kezdete volt a hétvégének” – mondta Vettel. „Az első szabadedzésen megtaláltuk az alapot, délután felfedeztük a határainkat és kipróbáltunk néhány dolgot – ezekkel kapcsolatban nem vagyok meggyőződve, hogy a helyes irányba léptünk.”

 

„A hosszú etapokon jobb érzéseim voltak, mint egy gyorskörön. Úgy gondolom, a harmadik szabadedzésen még tanulhatunk néhány dolgot az időmérő előtt, ami pozitív.”

A szombati időmérőn elképzelhető, hogy megérkezik majd az eső – Vettel elárulta, ennek ő nagyon örülne.

„Jó lenne egy száraz harmadik szabadedzés, aztán az időmérőn jöhet a csapadék” – mondta.

Vettel hozzátette, tudják, mely területre kell koncentrálniuk a szombati harmadik szabadedzésen.

„Az elmúlt időszak munkálatai után úgy tűnik, a pálya ugyanaz, de mások a tapadási körülmények, szóval a célok nem változtak” – mondta. „Például tudjuk, hogy fontos, hogy legyen tapadás elöl, különben ez eléggé költséges lehet egy körön.”

„Most az a feladatunk, hogy optimalizáljuk, amit a két szabadedzésen tanultunk, és jó időmérőnk legyen holnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!