Vettel esős időmérőben bízik - F1VILÁG.HU

Vettel esős időmérőben bízik

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, az Aston Martin F1-es versenyzője egyelőre nem teljesen elégedett a Török Nagydíj első két szabadedzését követően, ám bízik benne, hogy szombaton előrelépéseket tehetnek, és az időjárás is nekik kedvez majd.
Helmets, Portrait, Sebastian, Istanbul Park, GP2116a, F1, GP, Turkey
Sebastian Vettel, Aston Martin

Vettel az első szabadedzésen a 13., a másodikon a 16. helyen zárt, legjobb körideje 1:25.229 volt – a német pilóta szerint nem biztos, hogy a beállítások terén jó irányba haladtak pénteken, de szombaton még lesz lehetőségük korrigálni.

„Összességében úgy gondolom, erős kezdete volt a hétvégének” – mondta Vettel. „Az első szabadedzésen megtaláltuk az alapot, délután felfedeztük a határainkat és kipróbáltunk néhány dolgot – ezekkel kapcsolatban nem vagyok meggyőződve, hogy a helyes irányba léptünk.”

„A hosszú etapokon jobb érzéseim voltak, mint egy gyorskörön. Úgy gondolom, a harmadik szabadedzésen még tanulhatunk néhány dolgot az időmérő előtt, ami pozitív.”

A szombati időmérőn elképzelhető, hogy megérkezik majd az eső – Vettel elárulta, ennek ő nagyon örülne.

„Jó lenne egy száraz harmadik szabadedzés, aztán az időmérőn jöhet a csapadék” – mondta.

Vettel hozzátette, tudják, mely területre kell koncentrálniuk a szombati harmadik szabadedzésen.

„Az elmúlt időszak munkálatai után úgy tűnik, a pálya ugyanaz, de mások a tapadási körülmények, szóval a célok nem változtak” – mondta. „Például tudjuk, hogy fontos, hogy legyen tapadás elöl, különben ez eléggé költséges lehet egy körön.”

„Most az a feladatunk, hogy optimalizáljuk, amit a két szabadedzésen tanultunk, és jó időmérőnk legyen holnap.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!