Vettel: Ez a nap nem a köridőkről szólt - F1VILÁG.HU

Vettel: Ez a nap nem a köridőkről szólt

HIRDETÉS
Első igazi tesztnapját töltötte ma új csapata, az Aston Martin színeiben a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21

A német versenyző a bahreini teszt nyitónapjának délelőttjén dolgozhatott a csapat AMR21-es kódjelű versenyautójával.

Vettel végül 51 körig jutott, a tesztnapot pedig a 13. helyen zárta.

„Nagyon produktív délelőtt volt, ez volt az első igazi lehetőség arra, hogy tempóval körözhettem az AMR21-essel” – mondta Vettel.

„Ahogy vártam, rengeteg új dolgot kell megtanulnom. Más erőforrással dolgozom most, ami azt jelenti, hogy újak a procedúrák is. Teljesen új a kormányom, máshol van minden gomb, és a fékezés is más. Szóval rengeteget kell tanulnom. De a lényeg, hogy tudom, hogyan tudunk fejlődni.”

Vettel hozzátette, a körülmények nem voltak túl ideálisak ma.

„Elég trükkös volt a pályán, mert nagyon fújt a szél. Láthattuk, hogy mindenki küszködött a tapadással. De a mai nap nem a köridőkről szólt, hanem arról, hogy jó egyensúlyt találjunk az autóval, és jól kiismerjük, miközben sok fontos adatot gyűjtünk.”

„Ezt sikerült is megtenni azzal, hogy 51 körig jutottam délelőtt. Várom már, hogy átrágjuk magunkat ezeken az adatokon este, és folytassuk a fejlődést az autóval. Azt gondolom, elmondhatjuk, hogy jó első nap volt ez az AMR21-es számára!”

Vettel csapattársa, Lance Stroll délután 46 kört tett meg, így az Aston Martin 524 km-rel zárt pénteken.

„Jó kezdés volt!” – mondta Stroll. „A körülméyek igazán nehezek voltak, érezhető volt a szél az 1-es kanyar előtt, és volt hátszél más kanyarokban is.”

Hirdetés

„Még korán van ahhoz, hogy megítéljük az autót, és nem szabad elfelejteni, hogy csökkent a leszorítóerő is, amit érezni lehet, ráadásul a gumik is újak. A lényeg, hogy biztatóan kezdtünk, és jó vezetni az ARM21-est.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!